Мережа повідомляє про чотирьох загиблих бійців ЗСУ, штаб ООС - лише про одного. ЗМІ розбирались, що відбувається

За останні два дні загинуло четверо бійців ЗСУ, в той час як Штаб ООС повідомив лише про одну смерть. У соціальних мережах українці дивуються і обурюються такою різницею в даних. У штабі ООС в коментарі пояснили, чому повідомили лише про смерть одного військового, зазначають Патріоти України.

Хто загинув?

Олексій Попко з міста Дніпро, служив у 74-му окремому розвідувальному батальйоні. Про це повідомила депутат Дніпровської міської ради Юлія Дмитрова і відділ соцзахисту ветеранів міськради. У повідомленнях зазначається, що він загинув в зоні ООС.

Олександр Колбун з Чернівецької області. Про його смерть повідомив глава Маничевської районної адміністрації Андрій Линдюк. Хлопцеві було всього 20 років. Зазначається, що він теж загинув в зоні ООС в Луганській області.

За даними Цензор.НЕТ, в ніч з 14 на 15 серпня в районі Золотого Луганської області загинув Василь Євстегнєєв 1980 року народження. Він служив у 72-й бригаді.

У соцмережах повідомляють про загибель Костянтина Гаврика із Запорізької області. Він теж служив у 72-й бригаді і загинув на Луганщині 14 серпня. Офіційні особи про його смерть не повідомляють – цю інформацію важко підтвердити.

Що кажуть у Штабі ООС

Згідно з офіційними даними, з 14 по 15 серпня в зоні ООС загинув один військовослужбовець. За роком народження (1980), який повідомляє відомство, можна припустити, що мова йде про Василя Євстегнєєва. Він загинув в результаті прицільного вогню з гранатометів і кулеметів у населеному пункті Хутір, біля Золотого-5 на Луганщині.

Начальник прес-центру Штабу ООС Віктор Шубець в коментарі InfoResist підтвердив інформацію про смерть лише трьох бійців.

“Протягом 14-го числа загинув один військовослужбовець, про що повідомлялося на сторінці в facebook ООС, в результаті бойових дій. І 15-го числа ще два військовослужбовця, які втратили життя не через участь в бойових діях, а з інших причин. Це не бойові втрати, тому вони не озвучувалися. Там не було чотирьох”, – повідомив Шубець.

Суд "заробіток" не схвалив: На Донеччині чоловіка та жінку покарали через секс

вівторок, 23 квітень 2024, 22:15

У Донецькій області судили чоловіка та жінку, які від 2021 до 2023 року знімали пікантні відео та продавали їх у Мережі. Про це йдеться у вироку Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області, передають Патріоти України. За даними суду, уродже...

Суд виправдав чоловіка за водіння в нетверезому стані: Що сталося

вівторок, 23 квітень 2024, 20:50

Суд у Бельгії виправдав чоловіка, якого звинувачували у водінні в нетверезому стані – у його крові виявили алкоголь, однак бельгієць його не вживав. Річ у тім, що організм чоловіка сам виробляє спиртовмісні сполуки. Про це розповідає The Guardian, пере...