Мешканку Чернігова надурили на 80 тис. грн в онлайн-магазині

Мешканку Чернігова ошукали шахраї в інтернеті і вкрали в неї понад 80 тис. гривень. Жінка знехтувала правилами кібербезпеки та перейшла за невідомим посиланням, де вказала власні конфіденційні дані, передають Патріоти України.

Як повідомили у ГУНП у Чернігівській області, жертва афери хотіла продати сукню і розмістила оголошення на одному з популярних сайтів онлайн-оголошень. Під виглядом зацікавленого покупця їй написали в месенджері шахраї і відправили посилання нібито для оформлення доставки.

46-річна жінка перейшла за цим посиланням і лишила секретні дані від своєї банківської картки. Через певний час у банківському застосунку вона виявила, що з її рахунків зникли всіх кошти. Крім того, зловмисники оформили на її ім’я кредитний рахунок і теж його спустошили.

Загальна сума збитків потерпілої перевищила 80 тисяч гривень. Зрозумівши, що її ошукали, чернігівка звернулася до поліції, де зареєстрували провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України ("Шахрайство").

Щоби не попастися на вудку кіберзлочинців, слід дотримуватися правил онлайн-торгівлі: все спілкування з продавцем чи покупцем має відбуватися в межах торгівельної платформи. У деяких випадках це дозволить адміністрації сервісу оперативно заморозити акаунт шахраїв, а інколи – і надіслані їм кошти. Крім того, у Національній поліції радять українцям ніколи не повідомляти відомості про свої банківські картки телефоном чи по Інтернету.

"Переходячи за сумнівними посиланнями, ви даруєте зловмисникам свої персональні дані. Завдяки цьому шахраї можуть привласнити всі заощадження з ваших банківських рахунків", – пояснили правоохоронці.

Раковини брудні, душові кабіни зламані: ЗМІ шокували умовами для українців, які пропонує найбільший притулок для біженців у Німеччині

середа, 26 червень 2024, 17:30

Журналісти швейцарського видання Neue Zürcher Zeitung були шоковані умовами для українських біженців у берлінському притулку у аеропорту Тегель, та назвали його абсолютно не пристосованим для тривалого перебування осіб і катастрофою, передають Патріоти...

Щоб не попасти на штраф: Як оновити дані без візиту до ТЦК і які нюанси треба знати

середа, 26 червень 2024, 16:56

Після набуття чинності нового закону про мобілізацію військовозобов'язані громадяни повинні оновити свої військово-облікові дані до 16 липня. Проте зараз територіальні центри комплектування (ТЦК) перевантажені через велику кількість громадян, які бажаю...