Мешканці Щастя передають росіянам: "Сволоти, стріляйте у своїй Росії"

Стало відомо, які настрої панують у прифронтовому містечку Щастя, розташованому на лінії фронту в Луганській області, передають Патріоти України. Воно регулярно потрапляє під обстріли з боку російських окупантів. Як передає голова Луганської ОДА, на 25 лютого 80% місто Щастя вже знищено.

Один з них, Леонід, розповів, що з дому намагається не виходити, але в підвалі не ховається.
"Не хочу, щоб не потрапити під обстріл. У вівторок тут було дуже весело весь день. Я б сказав - жах, давно такого у нас не було. Ніч пройшла спокійно, та й сьогодні вранці тихо. Світло зараз є, а води немає, пошкоджені насоси. Ми з сусідами колись у дворі своїм коштом пробили свердловину, тому ходимо за водою туди. Вибудовується черга, трохи страшно, що стоїш на вулиці, чекаєш коли щось прилетить", - розповідає Леонід.

Він додав, що підтримує мирне врегулювання конфлікту - "війною проблеми не вирішити".

Інша мешканка міста, Дарина, зізналася, що підозрює ворога в підготовці провокації: минула ніч була неспокійною, а вранці раптово настала тиша.

"Вчора по місту прилітали міни, а за містом лягали "Гради". Давно ми їх не чули. На вулицю виходити страшно, за водою шикуються довгі черги. Деякі, у кого є кошти, залишають місто, знімають житло подалі. Якщо оголосять евакуацію, то ми, напевно, поїдемо. Судячи з того, що ми тут бачимо, всі готуються до широкомасштабних військових дій", - каже Даша.

Медсестра однієї з лікарень теж зізнається, що нічого хорошого найближчим часом не чекає.

"Набридло все. Ми тільки почали якось жити, все заспокоїлося і тут знову! Обстріли, немає тепла, води. На роботу виходити страшно, дітей у квартирі одних не залишиш, а з ними йти на вулицю ще страшніше. Ходять всякі чутки, в соцмережах якісь люди нагнітають паніку, весь час запитують про евакуацію. Куди евакуювати? Хто хотів і міг, той вже в 2014 році поїхав. Залишилися тут пенсіонери і біднота, у кого немає грошей, щоб винаймати житло. Залиште нас вже в спокої, вистачить", - обурюється Вікторія.

Валерія, яка виховує двох дітей, розповідає, що вони дуже бояться "Градів".

"Вони маленькі і не знають, як це було раніше. Хоча живуть у прифронтовому місті, тут завжди неспокійно. Кішка забилася кудись, ми її досі виманити не можемо, навіть поїсти не виходить. Звичайно, найбільше я боюся прямого попадання. Ми виходимо в коридор, де немає вікон і там розкладаємо Матраци і лежимо. Взагалі, я б хотіла, щоб нас залишили в спокої. Ми вже кілька років спокійно жили, ніякої Росії нам тут не потрібно. Моя сусідка по поверху, коли починається обстріл, кричить: "Задовбали, сволоти, стріляйте в своїй Росії!" Це вона так заспокоює себе. Але ж нас ніхто в спокої залишати не збирається, і це дуже турбує", - розповіла вона.

Інші жителі зізнаються, що вдень ховалися в підвалах, запасаючись водою і ліхтариками. Деякі там вже живуть, періодично приходячи додому відпочити, зігрітися і взяти їжу.

Джерело: Обозреватель

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...