Мешканців закликали закрити вікна: У Кропивницькому спалахнула пожежа на "Хімрезерві", є жертва

У Кропивницькому 6 травня спалахнула пожежа на підприємстві "Хімрезерв". На місці працюють рятувальники і наразі відомо про одного загиблого. Про це повідомили голова Кіровоградської ОВА Андрій Райкович та ДСНС, передають Патріоти України.

Як заявили в ДСНС, рятувальники кропивницьких підрозділів ліквідовують пожежу на підприємстві з виробництва лакофарбової продукції. На території резервуарного парку підприємства загорілася ємність із рідинами.

Для ліквідації пожежі залучено дев’ять одиниць техніки та понад 30 членів особового складу. Як наголосив голова ОВА, пожежа на підприємстві "Хімрезерв" не пов’язана з військовою агресією, і закликав зберігати спокій. За попереднім визначенням, це надзвичайна подія техногенного характеру.

Райкович повідомив, що доручив Управлінню з надзвичайних ситуацій і цивільного захисту населення ОВА оперативно залучити спеціалістів ДП "Обласний центр контролю та профілактики хвороб" до дослідження якості повітря. Спеціалісти вже розпочали це дослідження. "Друзі, пожежу на Хімрезерві локалізували. На жаль, рятувальники виявили одного загиблого", – повідомив згодом очільник області.

Про мотивацію

неділя, 19 травень 2024, 6:52

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...

Технологічний прорив: Китайці розробили автомобільний акумулятор, здатний повністю заряджатися за 10 хвилин

неділя, 19 травень 2024, 6:50

У Китаї розробили революційний акумулятор для електромобілів, здатний заряджатися лише за 10 хвилин і проїхати до 400 кілометрів без перезарядки. Про це повідомляє The Telegraph. Згідно зі звітом Міжнародного енергетичного агентства (МЕА), Китай зробив...