Металевий моноліт, ніби з фантастичного роману: Вчені знайшли в пустелі монумент загадкового походження (фото, відео)

Монумент знаходиться в бухті з червоною скелею.

Команда Управління ресурсів дикої природи штату Юта (США) знайшли в пустелі загадковий металевий монумент. Про це повідомляє Daily Mail, передають Патріоти України.

Моноліт розміром близько 4 метрів стояв посеред пустелі Юти. Його побачили з борту гвинтокрила Департаменту громадської безпеки штату. За їх словами, монумент нагадує плиту, яку хтось нібито впустив зверху. Офіційні особи припускають, що встановити такий моноліт міг художник або великий шанувальник роману Артура Кларка "2001: Космічна одіссея". В оповіданні були подібні машини.

Точне розташування знахідки не зазначають, адже бояться, що зацікавлені люди можуть наражатися на небезпеку, намагаючись підійти ближче до монументу. Відомо лише, що він знаходиться в бухті з червоною скелею.

Моноліт поки вивчають. А в мережі опублікували відео з місця, де його знайшли:

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...

З погляду зрозуміло, що він думає про тих нелюдів: Песик дивом вижив після удару по Дергачах під Харковом (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:52

“Після сьогоднішнього російського “прильоту” по місту Дергачі дивом вижив пес Річард. Авіабомба влучила зовсім поруч. Тваринка не хотіла ні їсти, ні пити. З одного його погляду стане зрозуміло, що він думає про тих нелюдів”, – написав Василенко. В очах...