Метеоролог попереджає про аномалію на вихідних: Що буде з погодою

У перші зимові вихідні в Україні очікується аномально висока температура. Про це каже метеоролог Ігор Кібальчич, пише "Метеопрог", передають Патріоти України.

За його даними, загалом, 2 та 3 грудня буде тепла та нестійка погода з дощами, снігом і туманами.

"У зв'язку з активізацією південних процесів, в найближчі дві доби спостерігатиметься аномально тепла погода, особливо у південних, центральних та східних областях. У Криму стовпчики термометрів можуть перевищити позначку +15…+17 °С!" - прогнозує він.

За даними фахівця, більш прохолодна погода очікується у західних та північних регіонах, де пройдуть снігопади, подекуди сильні. На решті території України опади будуть переважно у вигляді дощу, мряки та мокрого снігу.

Погода 2 грудня

"У західних областях внаслідок переміщення теплого фронту очікуються складні погодні умови. Пройде сніг, мокрий сніг, на Прикарпатті та Закарпатті з дощем. Подекуди значні опади. Налипання мокрого снігу, сніговий накат. На дорогах ожеледиця", - попереджає Ігор Кібальчич. Також він прогнозує пориви вітру у Каратах до 15 - 20 м/с.

Температура повітря вночі -4...+2 °С, вдень -2...+4 °С, на Закарпатті та Буковині розігріє до +4...+9 °С. У північних областях вночі без істотних опадів, а вранці та вдень пройде сніг, мокрий сніг, місцями з дощем. Місцями тумани, через що видимість впаде до 200-500 метрів. На дорогах ожеледиця. Температура повітря вночі -6...-1 °С, вдень -3...+2 °С.

У центральних регіонах вночі пройдуть помірні опади у вигляді снігу та дощу, вдень у Полтавській області невеликі опади, на решті території сухо. Подекуди тумани, ожеледь, на дорогах ожеледиця. Температура повітря вночі +3...-2 °С, вдень 0...+5 °С.

На півдні країни очікується мінлива хмарність, без опадів. Подекуди тумани. Температура повітря вночі +3...+8 °С, вдень +9...+14 °С; на Одещині та у Криму вночі +7…+12 °С, вдень +13…+18 °С.

У східній частині пройдуть помірні опади у вигляді снігу, мокрого снігу та дощу. Місцями ожеледь, туман. На дорогах ожеледиця. Температура повітря протягом доби -1…+4 °С.

Погода 3 грудня

У західних областях вночі очікуються опади у вигляді снігу, мокрого снігу та дощу. Вдень невеликий сніг або мокрий сніг. Подекуди спостерігатиметься налипання мокрого снігу, на дорогах - ожеледиця. Місцями пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с. Температура повітря протягом доби становитиме +1…-4 °С.

У північних областях вночі пройде помірний дощ із мокрим снігом, вдень місцями невеликі опади у вигляді мокрого снігу та мряки. На дорогах подекуди ожеледиця. Місцями пориви вітру 15-20 м/с. Температура повітря вночі +1...-4 °С, вдень +4...-1 °С.

У центральних регіонах України буде сухо, але вночі та вранці місцями очікуються тумани. Вдень місцями пориви вітру до 15-20 м/с. Температура повітря вночі +1...+6 °С, вдень +8...+13 °С.

У південних областях без істотних опадів. Вітер вночі південно-західний, вдень північно-західний, 9-14 м/с. Температура повітря вночі +8…+13 °С, вдень розігріє до +12…+17 °С.

У східних областях вночі місцями пройде невеликий дощ, вдень без істотних опадів. Вітер вночі південний, вдень західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі становитиме 0…+5 °С, вдень +8…+13 °С.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...