"Метою було не самогубство": Учениці з Умані зізналися, навіщо наковталися пігулок у школі

Дві восьмикласниці з Умані на Черкащині, які отруїлися таблетками, зробили це не заради участі в челенджі або самогубства. Причиною стало бажання отримати увагу близьких. У цьому вони зізналися самі, заявила прессекретарка поліції області Зоя Вовк у коментарі "Українським новинам", передають Патріоти України.

За її словами, знаючи, що подібний випадок трапився в Боярці на Київщині і навіть привів до смерті однієї з учениць ліцею, ці дівчатка не стали ковтати таку ж кількість таблеток (10, а не 40).

"Вони пояснили, що їхньою метою було не самогубство, не підтримати якісь челендж, вони хотіли привернути увагу своїх близьких. І знаючи про те, що в іншій області вжили більшу кількість (таблеток. – Ред.), вони обмежилися", – розповіла Вовк.

Вона підкреслила, що школярки з Умані не перебувають у групах ризику в соцмережах і не підтримують небезпечні інтернет-"ігри".

"З'ясувалося, що у дівчаток, яким по 14 років, є нерозуміння з близькими – так пояснили вони і їхні батьки, виникають сварки... Також у однієї дівчинки проблеми з хлопцем", – додала представниця поліції. Відомо, що стан дівчаток стабільний, медики контролюють ситуацію.

В Україні змінюються умови військового обліку: Що тепер чекає на чоловіків

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:56

В Україні відбудуться зміни в умовах військового обліку завдяки новому закону про мобілізацію. Зокрема, чоловіки повинні будуть уточнити свої військово-облікові дані без очікування повістки. Крім того, запрацював єдиний реєстр "Оберіг" - там міститься ...

Закликав до захоплення України: СБУ оголосила підозру відомому пропутінському музиканту

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:52

Служба безпеки України повідомила про підозру прокремлівському музиканту, який агітував за Путіна на окупованому Донбасі. Йдеться про музиканта Олексія "Джанго" Піддубного, який публічно виправдовує російську збройну агресію проти України. Йому загрожу...