Метр українського кіно: На Чернігівщині урочисто відзначають 125-річчя від дня народження Довженка

Племінник митця, який живе в Москві, раніше приїжджав у Сосницю на святкування дня народження свого дядька і переймався долею його музею, але останнім часом його вже не чекають.

У селищі Сосниця Чернігівської області проходять святкові заходи з відзначення 125-річчя від дня народження видатного українського кінорежисера, сценариста і письменника Олександра Довженка, повідомляють Патріоти України.

"До нас їде велика делегація з Київської кіностудії й Національного центру Довженка, буде багато акторів - і відомих, і молодих. Традиційно вручатиметься премія імені Довженка та висаджуватиметься яблуня в саду. На території музею працюватимуть виставки, буде театралізована екскурсія. Після урочистостей у садибі в кінотеатрі відбудеться велика програма, яку підготували кияни", - розповіла напередодні директорка Сосницького меморіально-літературного музею Олександра Довженка Любов Наконечна.

За її словами, яблуню в Довженковому саду традиційно посадить хтось із лауреатів Довженківської премії. А в кінотеатрі, куди всі підуть у другій половині дня, відбудуться кінопокази та творчі зустрічі з акторами й кіномитцями.

Наконечна зауважила, що племінник О.П. Довженка Тарас Дудко, який проживає в Москві, в останні роки на зв’язок із музеєм чомусь не виходить, хоча йому писали й намагалися додзвонитися. Раніше він приїжджав у Сосницю на святкування дня народження свого дядька і переймався долею його музею.

За афішею, розміщеною на сторінці Сосницької селищної ради у Facebook, в гості до Довженка мали сьогодні завітати зірки українського кіно і театру Лариса Кадочникова, Євген Нищук, Ірма Вітковська, Юрій Рудченко та інші кіномитці.

Джерело: Укрінформ

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.

Для покупців ввели обмеження: У Норвегії перед Великоднем спалахнув продуктовий скандал

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:51

Католицький Великдень цьогоріч припадає на 31 березня, і європейці масово скуповують у магазинах яйця. Як пише польське видання Gazeta, попит настільки великий, що у тій самій Скандинавії розгорнулася справжня яєчна криза, передають Патріоти України. У...