
Україна вибудовує власну культурну дипломатію не лише через символи, історію та мистецтво, а й через національну кухню. Про це інформує “Радіо Свобода”, передають Патріоти України.
У цьому переконаний відомий шеф-кухар Євген Клопотенко, який уже третій рік готує для найвищих іноземних делегацій та світових лідерів, що відвідують Україну.
Головні позиції меню, яке зазвичай пропонують іноземним політикам, складаються з традиційних, але глибоко ідентичних українських страв: борщ (у різних регіональних інтерпретаціях), качана каша, верещака, сирники тощо.
Борис Джонсон — вперше скуштував сирники та дізнався, що борщ — саме український, а для лідера Індії — страви проходили особливий протокол безпеки: усе перебили в блендері. У дипломатії це вже називають формулою Soft Hard Power — м’яка сила через страву, але з твердим політичним результатом.
Уряд розширив можливості використання коштів за програмами "Зимова підтримка" та "Національний кешбек". Відтепер українці можуть оплачувати продукти харчування українського виробництва не лише офлайн, а й онлайн, передають Патріоти України. Як повідоми...
Черкаський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки виклав допис, у якому відображено бурятів у складі російської загарбницької армії, передають Патріоти України. Реклама, покликана пояснити, чим може загрожувати народу Укра...