
Україна вибудовує власну культурну дипломатію не лише через символи, історію та мистецтво, а й через національну кухню. Про це інформує “Радіо Свобода”, передають Патріоти України.
У цьому переконаний відомий шеф-кухар Євген Клопотенко, який уже третій рік готує для найвищих іноземних делегацій та світових лідерів, що відвідують Україну.
Головні позиції меню, яке зазвичай пропонують іноземним політикам, складаються з традиційних, але глибоко ідентичних українських страв: борщ (у різних регіональних інтерпретаціях), качана каша, верещака, сирники тощо.
Борис Джонсон — вперше скуштував сирники та дізнався, що борщ — саме український, а для лідера Індії — страви проходили особливий протокол безпеки: усе перебили в блендері. У дипломатії це вже називають формулою Soft Hard Power — м’яка сила через страву, але з твердим політичним результатом.
Вартість електроенергії не обмежена мораторієм. Тож її можна підвищувати, коли відповідне рішення ухвалить уряд. І це вже робили під час війни. Однак діючий тарифзатвердили до 30 квітня 2026 року. Наступного року вартість струму може зрости, при тому ...
У той час як у частини українців можуть зменшитися пенсії, Міністерство соціальної політики розробляє закон, який змінить систему індексації пенсій для всіх українців. Як пояснив юрист з пенсійних питань Михайло Вулах, уряд планує відмовитися від "прив...