Міфи чи правда: Експерти розповіли, що треба знати про гібридні авто

З появою на дорогах автомобілів з гібридними двигунами про них ходить багато легенд та пересторог, повідомляють Патріоти України.

Найбільш поширені міфи про гібридні автомобілі розвінчують фахівці компанії Toyota, яка є лідером з виробництва гібридних авто у світі.

Міф1. Обслуговування гібридів дорожче, ніж звичайних авто.

Насправді це не так – вартість технічного обслуговування гібридної моделі співвідносна з вартістю аналогічної бензинової версії, а на деяких етапах таке обслуговування може обійтися навіть дешевше завдяки конструктивним особливостям системи Hybrid. У цьому контексті ще однією перевагою гібридного автомобіля є можливість заощаджувати на пальному завдяки його економічності, особливо в умовах інтенсивного руху містом та заторів.

Міф 2. Гібриди менш надійні за моделі з ДВС.

Насправді всі елементи гібридної системи працюють і виконують потрібні операції без участі водія: від перемикання між бензиновим двигуном та електромотором до заряджання батареї. До того ж гібридні моделі демонструють високі показники надійності і регулярно посідають високі місця у відповідних рейтингах у США та ЄС.

Міф 3. Існує можливість "удару" водія чи пасажира струмом.

Насправді гібридні автомобілі оснащені багаторівневою автоматичною системою захисту, яка захищає від ризику такого ураження.

Міф 4. Гібрид погано працює взимку.

Насправді гібридний автомобіль ефективно заводиться керувальним електромотором, який є значно потужнішим за традиційний стартер. Завдяки цьому гібридні моделі добре функціонують навіть за дуже низьких температур.

Міф 5. Високовольтну батарею гібрида потрібно часто міняти.

HV-батарея надзвичайно надійна, а її робота розрахована на весь термін експлуатації автомобіля.

Джерело: auto.24tv.ua

Шокуюча цифра: Скільки в Україні зниклих безвісти

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:57

Наразі в Україні зниклими безвісти є понад 50 тис. людей. До повномасштабного вторгнення Росії ця цифра була в чотири рази меншою. Про це повідомив заступник голови Нацполіції України Андрій Нєбитов. передають Патріоти України. За його словами, до поча...

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...