Міг прийти з Білорусі: На Рівненщині виявили сліди небезпечного ведмедя, якого в регіоні раніше не зустрічали (фото)

Ведмідь розгулює поліссям Рівненщини. Спочатку відбитки великих лап побачили місцеві, а мисливствознавці за їхніми фото підтвердили – у лісах клишоногий, повідомляють Патріоти України.

Невдовзі звір дав про себе знати – порозкидав у лісі вулики селян. Звідки він взявся у регіоні, де його родичі не водяться, фахівці не знають. Припускають, що міг мігрувати з Білорусі, або ж втекти із якогось незаконного звіринця.

У лісовому господарстві наголошують, у ведмедя стріляти не можна, адже він у Червоній книзі та охороняється законом. Наближатися до нього теж не можна через небезпеку. Помітивши треба повільно і непомітно йти.

“Якщо зустріли ведмедя - спершу не панікувати, не подавати якихось гучних сигналів, він може відреагувати агресивно і, не дай Бог, накинутися. Для людини - це шанс на виживання до нуля. Це сильний звір вага якого сягає 300, а то й більше кілограм”, - попереджає керівник мисливського відділу Північно-Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства Юрій Штогун.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...