Міг стати свідком злочину: Жителі Якимівки озвучили мотив жорстокого вбивства 11-річного Максима - дитину мучили два тижні

11-річний Максим Самофалов, якого шукали п'ять місяців, а потім знайшли в "бетонній гробниці" у селищі Радивонівка Якимівського району Запорізької області, міг знати своїх вбивць. Правоохоронці затримали їх того ж дня після того, як знайшли тіло дитини, передають Патріоти України.

Затримані за підозрою в скоєнні злочину - місцеві жителі. Пресофіцер поліції Запорізької області Олена Лебединська розповіла Фактам, що Максима час від часу бачили в компанії цих чоловіків.

"Можливо, оскільки він знав цих чоловіків, Максим добровільно сів до них в машину. До речі, ми поки перевіряємо інформацію про те, чи тримали хлопчика в підвалі силою. Цілком може бути, що він просто деякий час жив там, ховаючись, щоб його не відправили знову в інтернат. Жив там за згодою підозрюваних. А потім міг себе якось погано повести і його почали бити", - сказала Лебединська.

За її словами, поки що немає інформації про можливе сексуальне насильство щодо хлопчика. "Тіло дитини пролежало в землі досить довго. Визначити, чи було сексуальне насильство, за рештками хлопчика буде складно. Самі ж підозрювані навряд чи будуть про це говорити", - сказала представник поліції.

Поліція не називає імен підозрюваних, але видання пише, що це Валерій К. і Геннадій В. на прізвисько Череп. В Єдиному реєстрі судових рішень є кримінальне провадження щодо Черепа. У 2009 році він проходив у справі про викрадення і тортури. "Один з них (підозрюваних, - ред.) дев'ять років відсидів на зоні за зґвалтування. Інший був судимий за викрадення людини", - повідомила Лебединська.

За що вбили Максима - версія місцевих мешканців

Жителі Якимівки припустили, що дитина могла стати свідком злочину. За це хлопця і вбили. "Максима вкрали з метою вбити, щоби не закрили їхню лавочку. Він був свідком їхніх справ: наркотиків і крадіжки. Дитя проговорилося одному виродку, і той в свою чергу подзвонив цим виродкам, оскільки був пов'язаний трохи з ними. Він Валерія і Черепа про це попередив і особисто віддав їм дитину. Це - за словами сусідів, які боялися дати свідчення, щоби Генка й їх не вбив! Тварі, а не сусіди!" - написала в соцмережах мешканка Якимівки Аліна Бідзінова.

Як повідомляв Главред, 11-річний Максим Самофалова зник в кінці серпня 2021 року і через майже п'ять місяців був знайдений мертвим в Якимівці Мелітопольського району. За офіційною версією слідства, двоє чоловіків утримували хлопчика в підвалі впродовж двох тижнів і періодично били його. Коли від отриманих травм Максим помер, вбивці сховали його тіло - закопали на глибину два метри, а зверху місце злочину залили бетоном. Потім злочинці поїхали в Запоріжжя, де переховувалися на орендованій квартирі. Їх вдалося затримати.

Що відомо про сім'ю загиблого хлопчика

У Максима Самофалова в родині була не дуже сприятлива обстановка. Він був одним з чотирьох дітей мешканки Якимівки. Мати і батько Максима були розлучені. Згодом мама Олена завела нову сім'ю, а її чоловік був не радий Максиму. Чоловік не хотів, щоби той з ними жив. Дитина більше жила у бабусі. Потім хлопця відправили в інтернат. Максим часто тікав і блукав. Коли хлопчик зник у кінці серпня минулого року, його мама в розшук подала лише через три доби.

"Я був не згоден із політикою своєї країни": Росіянин розповів, чому воює у складі 3-ї штурмової бригади

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:26

Боєць на позивний "Барсік" 2014 року приїхав з Росії та долучився до "Азову", щоб захищати Україну. 2022 року він знову пішов на фронт та воює у складі 3 штурмової бригади. Про це він сказав в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Український ...

Ви будете здивовані! Шкільні хулігани в дорослому віці мають вищу зарплату і більш задоволені життям - результати дослідження

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:52

Дорослі, які у шкільні роки були хуліганами, мають вищу зарплату та більш задоволені своїм життям, ніж ті, хто мав зразкову поведінку. Таких висновків дійшли фахівці Інституту соціальних та економічних дослідників Великої Британії, передають Патріоти У...