"Мій дім затоплює через Росію": Українки влаштували акцію у воді, щоб привернути увагу до катастрофи через підрив ГЕС (відео)

У Данії українські художниці Аліса Малишева та Софія Квітка влаштували перформанс, щоб нагадати світові про трагедію, спровоковану підривом окупантами Каховської гідроелектростанції. Українки зайшли в озеро з плакатами з надписами "Мій дім затопило - у цьому винна Росія", передають Патріоти України.

Відповідними фото та відео Малишева і Квітка поділилися на своїх сторінках в Instagram. Вони розповіли про те, що сталося, в постах англійською мовою і закликали допомагати жителям України.

У коментарі "Суспільне Культура" Квітка розповіла, що вона родом із Дніпра, а Малишева – зі Станиці Луганської. Після початку широкомасштабного російського вторгнення вони вимушено виїхали з України й зараз навчаються в Данії.

"Можливо, частка людей сприйняла меседж про "мій дім" буквально, проте для нас Україна – наш дім, на території якої зараз відбувається повінь через російську терористичну атаку", – пояснила авторка проєкту.

Вона зізналася, що її обурює спокійна рутина в європейській країні, коли Україна страждає від злочинів російських окупантів. "У середині дня (6 червня. – Ред.) Аліса відправила мені повідомлення з ідеєю піти в найближчу водойму та зняти серію фотографій із плакатом, щоб привернути увагу європейської спільноти до наймасштабнішої техногенної катастрофи", – розповіла Квітка.

Додамо, що після акції художниць інші користувачі соцмереж з України підхопили ідею і почали публікувати фото та відео з плакатами, стоячи у воді.

Це ще не кінець! Кліматологиня попередила українців про нові бурі з пилом із Сахари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:45

Пил із Сахари, що долітає до України, рідкісне явище, але воно підпорядковується атмосферній циркуляції. Влітку українцям варто очікувати його повернення. Про це в ефірі телемарафону заявила кліматологиня, фахівчиня в галузі зміни клімату та довгострок...

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...