"Мій моральний компас просто вказав мені, що робити": У Бахмуті загинув ветеран армії США, який допомагав Україні боротися з окупантами

Нещодавно в Україні під Бахмутом загинув доброволець із Ірландії Фінбар Кафферкі, а днями впізнали громадянина США, який у цьому місті потрапив під обстріл рашистів і також загинув, передають Патріоти України.

Як пише ВВС, підполковник у відставці Перрі Блекберн (засновник некомерційної організації, яка працює в Україні) розповів CNN, що загиблий — відставний сержант спецназу армії США Ніколас Меймер. Він прослужив в армії понад 20 років і у 2018 році вийшов на пенсію.

За словами Блекберна, Меймер перебував у будівлі, яка потрапила під російський обстріл. Його побратими припускали, що він загинув або під час руйнації, або був убитий вогнем російської артилерії.

Фінансист групи «Вагнер» євгеній пригожин записав відео з посвідченням загиблого та пообіцяв передати тіло Меймера США: «Покладемо у труну, закриємо американським прапором, з повагою, бо він помер не у ліжку дідусем, а помер на війні».

45-річний ветеран армійського спецназу Нік Меймер провів останній рік в Україні, навчаючи добровольців. Він жив у штаті Айдахо, переїхав викладати англійську в Іспанію за два місяці до російського вторгнення в Україну. Ветеран зізнавався, що спостерігаючи за тим, що відбувалося в Україні, він відчув моральний обов'язок — допомогти українцям.

«Я думаю, що це одна з найявніших несправедливих агресій у новітній історії, — говорив він в інтерв'ю газеті Idaho Statesman. — Всім очевидно, що це невиправдане вторгнення. Так що я відчував, що мій моральний компас просто вказав мені, що робити» .

Вчені заявили, що людська шкіра може вбирати хімікати з мікропластику

неділя, 28 квітень 2024, 9:59

Вогнестійкі домішки у складі мікропластику можуть поглинатися шкірою і потрапляти у кров. Про це повідомляє Medical News Today із посиланням на результатидослідження, яке опубліковане в журналі Environment International, передають Патріоти України. Нау...

Хто може отримати відстрочку в Україні з 1 травня - всі категорії

неділя, 28 квітень 2024, 9:48

За новими правилами відстрочку від мобілізації можуть отримати тільки певні категорії громадян, передають Патріоти України. Відстрочка від мобілізації 2024 по догляду за інвалідами та літніми людьми. Новий законопроєкт про мобілізацію набуде чинності 1...