"Мій обов’язок - піти і допомогти": У Києві знайшли мертвою британську медикиню

У Києві померла британська тактична медикиня, 25-річна Кетрін Мельничук, яка служила в Україні. Тіло жінки знайшли побратими у ліжку в її власному помешканні.Про це повідомили її колеги зі спільноти "Проєкт "Konstantin" у соціальній мережі Facebook. Створено фонд, щоб зібрати гроші для транспортування тіла волонтерки на батьківщину, передають Патріоти України.

"З глибоким жалем повідомляємо про смерть Кетрін Мельничук. Все, що ми знаємо, – це те, що вона була виявлена у своєму ліжку (24 грудня 2023 року. – Ред.)", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що обставини смерті медикині не вважають підозрілими, втім українська влада оприлюднить додаткову інформацію згодом. Спільнота оголосила збір коштів задля репатріації Мельничук до Великої Британії.

Колишня студентка факультету хімії Бристольського університету провела останні 18 місяців в Україні, тут вона проходила службу.

Як зазначило видання The Sun, у соцмережах Кетрін розповідала, що виросла на південному сході Лондона та ходила до школи поблизу Орпінгтона. У відео, опублікованому в липні, Мельничук сказала журналісту, що шість років працювала в невідкладній медицині, перш ніж піти волонтером в Україну. Вона зазначила, що ухвалила це рішення після того, як "побачила, як вразливих дітей вбивають у Харкові, Ізюмі та деяких районах Києва".

"Якщо у мене є навіть дві руки, дві ноги і половина мозку, то мій обов’язок – піти і допомогти. Я залишатимуся доти, доки, можливо, тут буде небезпечно або поки мені не доведеться повернутися до брата чи матері. Я почуваюся безпечно і компетентною у цій країні", – підкреслила Мельничук.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...