"Мікровампіри": Вчені розповіли про істот, які харчуються людською кров'ю

Вчені провели дослідження та підтвердили існування організмів на Землі, які наділені характеристиками вампірів. Йдеться про бактерії, які живляться людською кров’ю. Про це інформує Daily Mail, передають Патріоти України.

Як свідчить дослідження вчених з Університету штату Вашингтон (WSU), вампіри - мікроорганізми, такі як сальмонела та кишкова паличка. Вони викликають харчові отруєння, здатні проникати з кишечника в кров. Там стають потенційно смертельно небезпечними.

Причина такої поведінки - здатність знаходити та харчуватись сироваткою - рідкою частиною крові, багатою на поживні речовини. Ці бактерії можуть виявляти сироватку навіть через найменші порізи в травній системі. Це іноді може призвести до смертельного сепсису у людей із запальними захворюваннями.

Вчені виявили, що бактерії-вампіри, немов акули, чують навіть незначну кількість крові в великій кількості води. Тому навіть невелика кількість крові в кишечнику здатна привернути увагу та спровокувати рух до джерела.

Нове відкриття може допомогти у розробці нових шляхів лікування, які будуть запобігати розвитку сепсису. Високотехнологічні мікроскопи дозволили детально спостерігати, як мікроорганізми реагують на введену в кишечник сироватку. Також вони дозволили виявити рецептори, які дають змогу відчувати і переміщатися до неї.

Відкриття не тільки підтверджує можливість вампіризму серед бактерій, але й відкриває нові шляхи для розуміння та лікування інфекцій.

Антициклон впевнено розташувався в Україні: Синоптик дала прогноз на найближчі дні і Великдень

середа, 1 травень 2024, 15:50

Погода в Україні буде сонячною та теплою у четвер, 2 травня, передають Патріоти України з посиланням на допис синоптика Наталки Діденко в Facebook. Максимальна температура повітря впродовж дня становитиме +21 +26 градусів. При цьому вночі очікується +8...

"Є дві категорії прав": Нардеп пояснив, чи варто українцям боятися конфіскацій під час воєнного стану

середа, 1 травень 2024, 14:57

В умовах воєнного стану деякі права, які мають громадяни України, можуть бути обмежені, якщо в цьому виникне необхідність. Зокрема, йдеться про право на власність, передають Патріоти України. Україна подала до Ради Європи заяву про частковий відступ ві...