Мільйон українських біженців не збираються повертатись на Батьківщину. Соціологи розповіли про невтішні тенденції

Вже майже 20% з тих, хто був вимушений покинути власні оселі та знайти прихисток у інших регіонах України не мають намір повертатися додому. Про це у четвер, 8 червня, пише соціологічна група Рейтинг посилаючись на проведене опитування.

Там відзначили, що більша частина тих, хто вимушено змінив місце проживання під час війни - вихідці зі східних регіонів нашої країни (60%).

"За даними опитування, 75% серед переміщених осіб висловлюють намір повернутися додому: 12% - найближчим часом, 14% - хочуть повернутися, але ще почекають, 49% - повернуться, але після закінчення війни.

Водночас 19% зазначили, що вже не повернуться додому, і цей відсоток в динаміці зростає: порівняно з літом минулого року тих, хто не планує повертатись, стало вдвічі більше", - йдеться у повідомлені.

Опитування було проведене 1-2 червня 2023 року серед 1000 респондентів в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування відсутній український мобільний зв'язок. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 3,1%.

Раніше повідомлялося, що абсолютна більшість українців (87%) не готова до будь-яких територіальних поступок РФ, навіть якщо це означатиме продовження війни.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...