Мінімізує ризик помилок: У США створили унікального робота-хірурга, який орієнтується всередині людського тіла (відео)

Американські дослідники створили хірургічного робота, який орієнтується всередині людського тіла. Про це йдеться у сюжеті ТСН, повідомляють Патріоти України.

Робот, наче машина на автопілоті, самостійно маневрує судинами. Його роботу вже успішно протестували всередині серця живої свині. Оснащений крихітною камерою та сенсорами зонд дістався проблемної ділянки штучного клапана. А далі управління операцією взяв на себе хірург.

Ідею навігаційної системи робота вчені позичили у тарганів та щурів, які за допомогою вусиків чудово орієнтуються у темряві. На думку медиків, використання таких роботів мінімізує ризик людської помилки і знімає необхідність надлишкового рентгенівського опромінювання пацієнтів.

“Зараз охочих йти до ЗСУ, ставати на захист зовсім немає": Боєць "Азову" різко звернувся до українців

понеділок, 29 квітень 2024, 11:44

Люди, що тільки не вигадують: то тут Тису перепливають, топляться в тій. Та краще ти піде і загинь, як справжній чоловік, як справжній воїн, який став на захист своєї сім'ї, своєї держави, своєї нації, чим ти просто потонеш, як щур. Про це боєць 12-ї б...

Ціни на газ злетять? Глава "Нафтогазу" розповів, до якого тарифу готуватися населенню

понеділок, 29 квітень 2024, 11:30

Україна перебуває у складних умовах через повномасштабну війну, зокрема, сильно постраждала енергетика. Яких тарифів на газ варто очікувати населенню, розповів голова правління НАК "Нафтогаз" Олексій Чернишов в інтерв'ю для "Подробиць", передають Патр...