Міністерка освіти Новосад запропонувала позакривати більшість вишів

Ганна Новосад

Міністерка освіти Ганна Новосад запропонувала залишити 80 вищих навчальних закладів в Україні, що втричі менше, ніж є зараз. Як розповіла керівниця МОН в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", з 1 січня 2020 року почав працювати принцип фінансування університетів за показниками їхньої діяльності. Тому найближчим часом слабші виші не зможуть функціонувати без належного держфінансування, зазначають Патріоти України.

"З 2021 року філії вишів в окремих містах мають зникнути. Я вважаю, що це дуже правильно, бо у нас занадто роздута мережа цих філій, які, часто прикриваючись назвою національного державного університету, надають набагато гіршу якість освіти, а в дипломі написано, що ти навчався у хорошому виші", – зазначила Новосад.

Також Міносвіти готує об'єднання чотирьох університетів і створення на їхній основі одного хорошого вищого навчального закладу. Проте не повідомляється, в якому місті це відбудеться.

"Те рішення, про яке я говорила щодо об’єднання чотирьох університетів, зокрема стосуватиметься одного з переміщених вишів у Кривому Розі. Є й такі, що працюють ефективно і залишаться. Наприклад, Донецький національний університет імені Василя Стуса – це успішний кейс, також декілька інших", – додала міністерка.

Одна з країн Європи хоче радикально змінити правила для українських біженців: Чого чекати

вівторок, 23 квітень 2024, 17:23

У Норвегії пропонують продовжити колективний захист для українців із 3 до 5 років, що дасть уряду та парламенту Норвегії більше часу та можливостей для вирішення ситуації із українськими біженцями. Також розглядається можливість видачі звичайних дозвол...

Аби створити відчуття кризи: Samsung запровадив 6-денний робочий тиждень

вівторок, 23 квітень 2024, 16:48

Samsung Group запровадив шестиденний робочий тиждень для керівників всіх підрозділів компаній. Головною причиною є труднощі в бізнесі. Про це повідомляє Business Insider, передають Патріоти України. Деякі керівники підрозділів почнуть працювати за нови...