Міністерство внутрішніх справ хоче ускладнити процедуру складання іспитів з водіння: Чого чекати

МВС розробило законопроєкт, який має на меті посилити контроль за складанням теоретичних та практичних іспитів на водіння. Основні зміни стосуються як теоретичної, так і практичної частини іспитів, передають Патріоти України.

Щодо теоретичного іспиту, пропонується зробити його складання можливим виключно державною мовою та обов'язково в присутності екзаменатора. Сам іспит буде проводитися у формі комп'ютерного тестування, що забезпечить рівні умови для всіх кандидатів. Під час іспиту екзаменатору буде суворо заборонено спілкуватися з кандидатом у будь-якій формі, а кандидату буде заборонено використовувати сторонні джерела інформації та допомогу інших осіб.

Що стосується практичного іспиту, то законопроєкт передбачає обов'язкове використання технічних засобів контролю, таких як фото-, відео- та аудіотехніка, в автомобілі під час іспиту. Крім того, після завершення іспиту, як теоретичного, так і практичного, кандидат у водії та екзаменатор повинні будуть ознайомитися з результатами та поставити свої підписи в екзаменаційному аркуші.

Представники МВС вважають, що реалізація цього законопроєкту дозволить оптимізувати процедури проведення іспитів у сервісних центрах та створити більш чесні та прозорі умови для всіх, хто бажає отримати посвідчення водія.

Відкртився? Закарпатський ТЦК прокоментував інформацію про обшуки в хустського воєнкома

четвер, 22 серпень 2024, 23:45

Інформація про те, що до начальника Хустського районного територіального центру комплектування Василя Зубатова прийшли з обшуками, не відповідає дійсності. Про це йдеться в заяві Закарпатського обласного ТЦК та СП, передають Патріоти України. Пресслужб...

Побив секретаря міськради: Мер Ромнів отримав підозру (фото)

четвер, 22 серпень 2024, 22:29

Виконувач обов’язків керівника Сумської обласної прокуратури Олександр Коршун сьогодні повідомив про підозру очільнику однієї з територіальних громад Сумської області за фактом вчинення насильства щодо службової особи. За даними правоохоронців, 22 груд...