Міністр Федоров показав нову рацію Himera, яку не зможуть заглушити росіяни (фотофакти)

В Україні створили рацію, яку не зможуть заглушити росіяни – фото - Фото

В Україні створили рацію Himera, яка продовжує працювать навіть під впливом радіоелектронної боротьби росіян. Про це повідомив міністр цифрової трансформації, віцепрем'єр-міністр Михайло Федоров.

Однією з головних переваг Himera є те, що її дуже складно заблокувати чи розшифрувати росіянам, що дає перевагу українським військовим на полі бою. Himera може працювати до чотирьох днів без підзаряджання. Також ця рація може бути інтегрована в систему ситуаційної обізнаності та використовуватися як GPS-маяк для пошуку та евакуації воїнів на полі бою.

Керування радіостанцією Himera – через спеціальний застосунок на смартфоні. Розробник рації був визнаний найкращим стартапом в галузі оборонних технологій на IT Arena 2023. Команда проєкту отримала $10 000 на масштабування та подальший розвиток Himera.

Фото: Михайло Федоров

Фото: Михайло Федоров

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...