Міноборони хоче дозволити військовий облік онлайн: Стало відомо, чи потрібно буде проходити ВЛК

Міноборони пропонує дозволити призовникам ставати на військовий облік онлайн через електронну ідентифікацію.У Міністерстві оборони вже розроблено відповідний законопроєкт, передають Патріоти України.

Планується дозволити ставати на військовий облік призовників та уточнювати персональні дані через електронну ідентифікацію у сервісі "Електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного та резервіста".

Крім цього, планується ліквідувати комісії для взяття на такий облік та скасувати проходження медичного огляду під час взяття громадян на військовий облік.

Громадяни, які здобувають вищу освіту, будуть проходити медичний огляд перед практичними заняттями базової загальновійськової підготовки.

Також буде уточнено положення щодо військового обліку жінок, які виявили бажання проходити базову військову службу – безпосередньо перед направленням на таку службу за їхнім бажанням вони будуть братися на військовий облік призовників. Після завершення базової військової служби вони будуть братися на військовий облік військовозобов'язаних.

Археологи виявили у Польщі поховання вампірів, фахівців здивував вибір місця — ЗМІ

субота, 28 вересень 2024, 9:32

Під час розкопок дослідники виявили три скелети, один з яких мав серп на шиї — мітку, яка у ті часи вважалося такою, що може зупинити повернення вампірів із мертвих. . На півночі Польщі археологи виявили "вампірську гробницю", яка розташовувалась в це...

Побили і втекли: У Польщі "громадський патруль" напав на хостел з українцями, розгорівся скандал

субота, 28 вересень 2024, 9:24

У Польщі стався ксенофобський напад на хостел з українцями та іншими мігрантами. Постраждали кілька людей, а підприємець залишився без 70 працівників. Про це повідомляє видання Yavp.pl, передають Патріоти України. Інцидент стався у Жирардові Мазовецько...