Мінспорту України відповіло, як каратиме ухилянтів, які втекли за кордон

Міністерства спорту України та спортивні федерації розробляють норми, згідно з якими спортсменів, які ухиляються від мобілізації, виключатимуть зі складу національних збірних та позбавлятимуть спортивних звань. Як йдеться у відповіді відомства виданню Focus, на 15 листопада не повернулися в Україну з різних причин 247 спортсменів та тренерів з олімпійських видів спорту та 49 спортсменів та 13 тренерів з неолімпійських, передають Патріоти України.

Загальна кількість тих, хто виїхав, також ділиться на категорії. Після початку повномасштабного російського вторгнення Україну залишили 4364 спортсмени та тренери з олімпійських, а також 3104 спортсмени та 1590 тренерів з 93 неолімпійських видів спорту.

26 травня 2022 року Кабмін дозволив виїзд за кордон спортсменам та тренерам. Вони можуть перебувати за кордоном безперервно не більше 30 днів, але не менше тривалості спортивного заходу. Термін перебування за кордоном може бути продовжений, якщо спортсмени братимуть участь в іншому заході після закінчення попереднього.

З 24 лютого 2022 року до 15 листопада 2023 року правом виїзду скористалося приблизно 9 000 спортсменів та їх тренерів, повідомило Мінспорту.

Як повідомляв OBOZ.UA, 15 листопада на сайті Мінспорту Українионовився список спортсменів, які не повернулися з-за кордону. Серед більш ніж 300 ухилянтів значилися прізвища футболістів збірної України Михайла Мудрика ("Челсі", Англія), Артема Довбика ("Жирона", Іспанія), Анатолія Трубіна ("Бенфіка", Португалія) та Іллі Забарного ("Борнмут", Англія) .Після розголосу в пресі на сайті Міністерства цей список було видалено.

Було у списку і прізвище Олександра Роспутько. Півзахисник юнацької команди донецького "Шахтаря" зник після матчу 2-го туру Юнацької ліги УЄФА проти "Антверпена",пізніше втікши до Росії.

Зазначимо, що 14 листопада чемпіон світу з лову спінінгом та віце-чемпіон світу з риболовлі в місті втік зі збірної України, відмовившись повертатися на батьківщину з Італії. 34-річний Артур Білан пояснив свій вчинок тим, що не хоче "потрапити на війну чи утилізацію".

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...