Мінус $4 млрд валютних надходжень: "Обсяг переказів заробітчан в Україну може впасти на 30%", - польський експерт

Якщо рівень безробіття в Польщі перевищить 10%, українцям буде складно знайти там постійну, а не сезонну роботу.

Про це заявив головний економіст Польської федерації підприємців Лукаш Козловскі. Його прогноз озвучив аналітичний центр CASE, передають Патріоти України з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"У результату, за оцінкою Лукаша Козловскі, зменшення грошових переказів із Польщі в Україну через наслідки пандемії може досягти 30%", - вказав центр у повідомленні.

При цьому, за оцінками польських економістів, 12% українських заробітчан залишили Польщу через карантин.

Загалом, за оцінкою виконавчого директора CASE Дмитра Боярчука, падіння доходів заробітчан на 30% загрожує втратою $4 млрд валютних надходжень у 2020 році.

Як повідомлялося, НБУ очікує скорочення обсягу переказів заробітчан в Україну в 2020 році на $0,5-1 млрд з $12 млрд у зв'язку з поширенням по світу коронавірусу.

88-річний українець пішки залишив рідне селище в окупації, щоб не отримувати паспорт РФ

четвер, 25 квітень 2024, 5:00

Коли російські загарбники зайшли до частини Очеретиного, у Івана Яковича та його сусіда забрали документи. 88-річний чоловік вийшов з окупованої частини селища Очеретине Донецької області, аби не отримувати громадянство РФ. Про цю історію розповів очіл...

NASA опридюднило унікальне відео лавового озера на супутнику Юпітера

четвер, 25 квітень 2024, 4:15

"Вчені під час місії NASA Juno до Юпітера перетворили дані, зібрані під час двох недавніх прольотів повз Іо, на анімацію, яка підкреслює дві найдраматичніші особливості супутника Юпітера: гору та майже гладке, як скло, озеро охолоджуючої лави", – йдеть...