Місяць боровся за життя: Помер засновник легендарного українського фестивалю "Червона Рута"

Сьогодні помер засновник та директор фестивалю "Червона Рута" Тарас Мельник. Про це повідомив директор фестивалю Respublica Fest Андрій Захарко у Facebook, передають Патріоти України.

"Помер Тарас Мельник, директор фестивалю "Червона Рута", людина яка багато чому мене навчила, можливо завдяки Мельнику я і став робити фестивалі. А ще, завдяки Тарасу я вивчив українську мову і почав розмовляти державною в 1998 році, і не тільки я, багато хто з Харкова, Дніпра, Запоріжжя та інших русифікованих міст", - йдеться у повідомленні.

Музикознавець понад місяць перебував у критичному стані в лікарні Ужгорода. Він хворів коронавірусом. Беззмінному директору фестивалю "Червона Рута" було 68 років.

1989 року Тарас Мельник разом з Кирилом Стеценком та іншими товаришами зумів організувати і провести перший фестиваль україномовної музики у Чернівцях. Мельник був нагороджений орденом "За заслуги" III ступеня за вагомий особистий внесок у розвиток українського музичного мистецтва і високий професіоналізм.

Накивала п'ятами чи спіймали? У Росії зникла ексдружина затриманого за хабарі заступника Шойгу

середа, 24 квітень 2024, 18:43

Родичі ексдружини затриманого за хабарі заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова - Світлани Захарової - не можуть зв'язатися з нею. Згідно з непідтвердженими даними, 50-річна жінка, відома також під прізвищами Маніович та Іванова, могла бути затри...

Через новий закон про мобілізацію? Українці почали масово дарувати авто - МВС розкрило статистику

середа, 24 квітень 2024, 18:22

У квітні в сервісних центрах МВС спостерігається значне збільшення кількості реєстраційних процедур. З початку місяця було оформлено 110 997 заяв за договорами купівлі-продажу. Також останнім часом значно збільшилась кількість перереєстрацій автотрансп...