Місяць і Сонце в "німбі": Незвичне природне явище побачили в різних куточках планети (фото)

Існує безліч типів цього явища. Переважно його викликають крижані кристали в перистих хмарах у верхніх шарах тропосфери на висоті п'яти-десяти кілометрів.

У мережі показали фотографії рідкісного атмосферного оптичного явища. Фотографії публікують у ЗМІ різних країн, передають Патріоти України.

"Хто вчора ввечері довго не лягав спати, а ще й подивився у вікно в потрібному місці і в потрібний час. На фото бачите досить рідкісне явище в формі гало, коли навколо місяця формуються не один, а два кільця. ... Воно утворюється при проходженні світла через пірамідальні кристали льоду. Це явище точно не поширене, але, як ви бачите, в Литві можна очікувати всього", - пишуть на Facebook- сторінці Orai ir klimatas Lietuvoje.

На фотографії зображено дев'ятиградусне гало, яке вважається досить рідкісним. Воно зазвичай з'являється навколо Сонця чи Місяця, іноді навколо інших потужних джерел світла. Існує безліч типів даного явища. Переважно його викликають крижані кристали в перистих хмарах у верхніх шарах тропосфери на висоті п'яти-десяти кілометрів.

Також явище побачили і в Канаді, пише ресурс Steinbach online.

Фото з США опублікували в Turn to10.

Таку рідкість також помітили в Росії, говориться в порталі "ProГород".

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...