Місія Artemis: NASA вперше в історії відправить неамериканця на Місяць

Влада США раніше оголошувала про мету висадити міжнародних астронавтів на поверхню Місяця в рамках програми Artemis. Під час візиту прем'єр-міністра Японії Фуміо Кісіди до Вашингтона для зустрічі з президентом Джо Байденом цього тижня було оголошено, що під час однієї з місій на Місяць буде відправлено японського астронавта, повідомляє Білий дім.

«У першій половині 1960-х років, коли я був у Сполучених Штатах, це був світанок розвитку космосу в Сполучених Штатах. Я один з усіх тих, хто був так схвильований дивовижним викликом США у космосі. Я вітаю висадку японського астронавта на Місяць як першого неамериканського астронавта в рамках програми Artemis», — оголосив Кісіда.

Наразі невідомо, яка місія Artemis включатиме астронавта з Японії. Також не розголошується ім'я цього астронавта. Як писав NV Техно, місія Artemis 2, запуск якої заплановано на вересень 2025 року, включатиме канадського астронавта Джеремі Хансена як командира місії. Передбачається, що Хансен і троє астронавтів NASA полетять на Місяць і назад та стануть першою командою, яка відправиться у космос на борту капсули Orion.


Екснардеп Лещенко знайшов пояснення, чому має право розважатися в нічних клубах Києва (відео)

четвер, 16 травень 2024, 14:00

Радник голови Офісу президента Сергій Лещенко вважає, що має право грати в столичних нічних клубах з тієї причини, що держсекретар США Блінкен грав на гітарі під час візиту до Києва, передають Патріоти України. «Ви знаєте, я йому вдячний, тому що тепер...

Моторошна ранкова знахідка: На Тернопільщині чоловік виявив на своєму подвір’ї тіло 43-річного сусіда (фото)

четвер, 16 травень 2024, 13:50

Житель Теребовлі, що на Тернопільщині, на подвір’ї виявив тіло сусіда. На померлому були численні тілесні ушкодження. Чоловік викликав поліцію і бригаду швидкої. Про це повідомили у поліції Тернопільської області, передають Патріоти України. Так, за ін...