Місто-мученик. "Азов" показав із дрона руйнування у Маріуполі. Влада заявила, що майже 80% житлового фонду непридатні для проживання

Полк Національної гвардії "Азов", який захищає Маріуполь Донецької області від російських окупантів, показав, як місто виглядає з дрона. Відео 14 березня опублікували у Telegram, передають Патріоти України.

На відео можна розглянути, що у Маріуполі великі руйнування. Практично у всіх багатоповерхових будинках, які потрапили в кадр, видно значні пошкодження, деякі продовжують горіти, над містом стоять чорні клуби диму. Також на відео зафіксовано момент влучення ракети в один із будинків.

Канал CNN, який аналізував відео, повідомив, що дрон розпочав зйомку у промисловій зоні на заході Маріуполя і рухався на північ у бік торгового центру "Епіцентр". Від цього гіпермаркету практично нічого не лишилося.

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко 14 березня в інтерв'ю каналу "Настоящее время" розповів, що у місті приблизно 80% житлового фонду непридатні для проживання. Андрющенко повідомив, що Лівобережний район, де до нападу Росії жило 135 тис. осіб, "цілком знищено".

"Не залишилося жодного будинку, придатного для житла, – наголосив радник мера. – Наразі знищується Центральний район. Це найбільший район, у якому була найбільша кількість жителів і найбільша кількість багатоповерхових будинків. Усі багатоповерхові будинки вже знищені. Тут розташована історична частина міста, тут продовжуються обстріли, бомбардування. Можна сміливо стверджувати, що Центральний район на 90% уже не пристосований для житла".

Два інші райони міста – Приморський та Кальміуський – теж зазнають атак "різного ступеня інтенсивності". "Якщо зараз узяти житлову інфраструктуру міста, то сміливо можна стверджувати, що в місті майже 80% житлового фонду непридатні для житла. З них не менше ніж 80% непридатні до відновлення ніколи", – сказав Андрющенко. За оцінками влади, зараз у місті залишається приблизно 350 тис. осіб.

Надбавка до пенсії за вік: Ось хто та скільки може отримати додатково

п’ятниця, 27 вересень 2024, 8:09

В Україні деякі категорії громадян можуть розраховувати на надбавки та доплати до пенсії. Про це пише видання "На пенсії", передають Патріоти України. На спеціальну вікову надбавку можуть претендувати пенсіонери, які відповідають таким умовам:. Розмір ...

Відключення можуть тривати 18 годин: Експерт назвав умови, за яких взимку буде катастрофа

п’ятниця, 27 вересень 2024, 7:45

Цієї зими навряд чи вдасться уникнути відключень світла в Україні. Якщо температура повітря буде нижче нуля, то тривалість вимкнень може тривати 8-10 годин на день, а якщо буде -10 - то по 18 годин. Про це сказав керівник програми "Енергетика" Україн...