Місто почне задихатись: Дим від пожеж у Чорнобилі скоро накриє Київ (карта)

Станом на 13 квітня дим від чорнобильських пожеж рухається в бік білоруського міста Гомель. Проте вже 14 квітня вітер змінить напрямок, і забруднене повітря потрапить у Київ. Про це повідомляє Центр ядерної безпеки, передають Патріоти України.

Згідно з прогнозами, дим почне накривати українську столицю о 7:00. При цьому, за словами прес-секретаря Державної служби з надзвичайних ситуацій у Київській області Вікторія Рубан, в Чорнобильській зоні, де відбувається гасіння пожежі, пішов дощ, передає Громадське.

Однак прогнозувати, коли вдасться побороти вогонь, поки рано, оскільки рятувальники постійно виявляють нові осередки займання і дме сильний вітер.

Крім того, за інформацією центру ядерної безпеки, рівень радіаційного забруднення повітря Києва станом на 13 квітня перебуває на рівнях, відповідних нормальному природному радіаційному фону. Враховуючи це, ніяких додаткових заходів з захисту за межами зони відчуження поки робити не потрібно.

Як повідомлялося раніше, пожежі, які тривають в Чорнобильській зоні, на цей час не несуть загрози для атомної електростанції, сховища відпрацьованого палива та інших важливих об’єктів.

Помер відомий український скульптор

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:30

Соцмережі вибухнули скорботними дописами, в яких українці згадують яким був майстер. Зокрема, трагічну звістку підтвердили у Facebook міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, Черкаська міська рада, а також донька митця Олеся Теліженко. Микола Теліжен...

Передвиборча програма звучить дуже спокусливо: У Байдена та Трампа з'явився несподіваний конкурент

п’ятниця, 3 травень 2024, 21:05

За законами США, президентом країни може стати американець, якому вже виповнилося 35 років. Але ж висловлювати бажання стати президентом законом не забороняється. Про свої наміри очолити Сполучені Штати заявив Броуді Кеньйон зі штату Джорджія, якому не...