Місце катастрофи тепер точно відоме: Дайвери в Індонезії виявили частини уламків Boeing 737

Досі незрозуміло, що стало причиною аварії, в якій ніхто не вижив.

Індонезійські дайвери в неділю, 10 січня, виявили частини уламків Boeing 737−500 на глибині 23 метри в Яванському морі, через день після того, як літак із 62 людьми на борту зазнав аварії. Про це повідомляє AP, передають Патріоти України.

«Ми отримали звіти від групи водолазів, що видимість у воді хороша і ясна, що дозволяє знайти деякі частини літака. Ми впевнені, що саме тут розбився літак», — йдеться у заяві головного маршала авіації Хаді Тьяджанто.

За його словами, це були уламки фюзеляжу. Раніше рятувальники знаходили на поверхні частини тіла, предмети одягу й обрізки металу. «Сподіваюся, що до сьогодні поточні умови і видимість на морі, як і раніше, будуть хорошими, щоб ми могли продовжити пошуки», — сказав маршал.

Перерва в пошуках рейсу 182 Sriwijaya Air сталася після того, як гідроакустичне обладнання військового корабля виявило сигнал із літака в місці, яке відповідало координатам останнього контакту перед зникненням літака в суботу вдень. Досі незрозуміло, що стало причиною аварії, ніхто не вижив.

Пасажирський літак Boeing 737−500 індонезійської компанії Sriwijaya Air зник із радарів 9 січня близько 14:30 за місцевим часом — невдовзі після вильоту зі столиці країни, міста Джакарта.

Рейс SJ182 прямував у Понтіанак (місто в Індонезії) і впав у Яванське море поблизу безлюдного острова Мале (архіпелаг Серібу). За даними Міністерства транспорту Індонезії, на борту було 62 людини. Жителі острова Ланканг знайшли у прибережних водах уламки лайнера, а також речі пасажирів. Відомо, що після зльоту літак піднявся на висоту понад три кілометри, проте приблизно за хвилину опустився практично до рівня моря, після чого з ним обірвався зв’язок.

Символ незламності українського духу: У Києві з'явився рекордний мурал з Залужним (фото)

четвер, 2 травень 2024, 13:30

У Києві з'явився найбільший мурал, присвячений колишньому Головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному, повідомляють Патріоти України. "Ми це зробили! Наш перший і далеко не останній рекорд! Пишаюся тим, що ми робимо і пишаюся тими з ким м...

Бідолашна думала, що допомогла ЗСУ: Студент ошукав жительку Одеси на понад мільйон гривень

четвер, 2 травень 2024, 12:52

Нацполіція повідомила, що викрито шахрая, який під виглядом відомого волонтера ошукав жительку Одеси на понад мільйон гривень. У повідомленні пресслужби відомства йдеться, що у поліцію звернулася 45-річна одеситка, яка втратила на війні рідну людину і ...