Місце смерті: У ДПСУ розповіли, де найчастіше гинуть ухилянти, які намагаються незаконно втекти з України

В Україні вже понад два роки діє заборона на перетин кордону для військовозобов'язаних чоловіків від 18 до 60 років. Дехто намагається порушити це правило, що іноді закінчується летальним результатом. Спікер Державної прикордонної служби (ДПСУ) Андрій Демченко в ефірі телемарафону розповів про це докладніше, передають Патріоти України.

За його словами, за час повномасштабної війни десятки чоловіків намагалися незаконно перетнути кордон з Україною, внаслідок чого гинули через складну місцевість.

У рейтингу найсмертоносніших місць для "виїзду" з країни є гірські річки з сильною течією, які й стають причиною загибелі українських громадян.

"Більшість випадків, які ми бачили на кордоні загибелі людей через спроби незаконного перетину кордону, то звісно це фіксується по гірських річках. Тільки по Тисі це 21 випадок. Загалом виявлено тіл загиблих безпосередньо на кордоні або в прикордонні це понад 25 осіб", — заявив Андрій Демченко.

Варто зазначити, що раніше речник ДПСУ називав 2 найпопулярніші маршрути, які використовують для своєї втечі ухилянти. За його словами, на "зеленій" ділянці кордону щодня фіксуються громадяни, які намагаються втекти з України. Організатори злочинних схем часто нехтують життями своїх клієнтів, обираючи важкодоступні гірські місця.

5 березня в річці Тиса виявили тіло ще одного чоловіка, який, попередньо, також намагався покинути Україну.

Частина українців мають можливість вийти на пенсію у 55 років: Хто саме та за яких умов

вівторок, 17 вересень 2024, 0:00

Українські жінки можуть вийти на пенсію в 55 років за наявності 30 років страхового стажу або роботи в шкідливих умовах. Також передбачені перехідні положення для жінок, народжених до квітня 1961 року, які можуть вийти на пенсію раніше 60 років, переда...

Маск анонсував висадку перших астронавтів на Марс уже 2028 року. Експерти оцінили амбітну заяву

понеділок, 16 вересень 2024, 23:29

Керівник американської компанії SpaceX, мільярдер та винахідник Ілон Маск уже багато років марить ідеєю про колонізацію Марса, де начебто збирається навіть особисто провести залишок свого життя. Амбітний підприємець анонсував висадку людей на Червону п...