Місцева поліція таки сфальсифікувала справу? Судмедекспертиза встановила, що вбитого підлітка з Прилук не збивав потяг

Смерть 14-річного Дениса Чаленка з Прилук настала внаслідок відкритої черепно-мозкової травми і пошкодження головного мозку. Про це свідчить висновок судово-медичної експертизи, оголошеної начальником Головного слідчого управління Нацполіції Максимом Цуцкірідзе на брифінгу, зазначають Патріоти України.

Судмедекспертиза проводилася в Києві. Згідно з її результатами, Денис помер від черепно-мозкової травми з переломами кісток черепа, лиця і пошкодження головного мозку. Однак ключовим висновком є те, що на тілі підлітка немає травм від ударів предметами, руками чи ногами, а також відсутні ушкодження, які могли б виникнути при наїзді поїзда.

Цуцкірідзе підтвердив, що це повністю спростовує версію про загибель дитини внаслідок наїзду локомотива.

Окрім цього, судовий експерт при розтині виявив 0,74 проміле алкоголю в печінці та нирках підлітка, а в його крові – кофеїн, можливо через вживання енергетичних напоїв або кави. Це уточнять в експерта під час допиту.

У поліції додали, що одна з судових експертиз спростовує інформацію про знаходження під нігтями Дениса епітелію чужої шкіри.

Цуцкірідзе наголосив, що наразі правоохоронці активно співпрацюють з родичами хлопчика та їхнім адвокатом. У справі заплановано проведення ще кількох експертиз.

«Також ми чекаємо від родичів загиблого домашній комп’ютер хлопчика — ця техніка нам потрібна для проведення відповідних слідчих дій», – Максим Цуцкірідзе.

Нагадаємо, що тіло підлітка знайшли на залізничних коліях у Прилуках 29 жовтня. Поліцейські спочатку заявили, що хлопчика збив локомотив, але машиніст заперечував. За його словами, Денис на той момент був вже мертвий.

Місцеві жителі запідозрили поліцейських в упередженому розслідуванні та влаштували акцію протесту під будівлею поліції в Прилуках. Вони вимагали об’єктивно розслідувати смерть підлітка. Після цього був відсторонений голова місцевої поліції.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...