Місцеві теж бажають гуляти на свята: У Туреччині почалися протести проти зняття обмежень з туристів на час локдауну

У Туреччині наростає протест проти "нерівноправного локдауна" з 29 квітня до 17 травня, повідомляють Патріоти України.

Частина жителів обурена тим, що з туристів зняті обмеження і готелі для них відкриті, на відміну від турків, яких майже на три тижні замкнули вдома, разом зі святковими днями Рамадану (можна тільки вийти в найближчий магазин пішки поодинці, а також під забороною продаж алкоголю на цей період).
У соцмережах почався флешмоб проти рішення уряду, що дає туристам зелене світло, поки вся країна - в червоній зоні. Турки репостять заяви чиновників про зняття обмеження з туристів і пишуть критичні зауваження. Зокрема, зауважують, що як туристи можуть завезти ще більше вірусу, так і самі мандрівники можуть заразитися від місцевих.
"Ковід завезли з-за кордону. Але коли приїдуть туристи, вони не привезуть ковід, вони привезуть валюту. А мікроби в повітрі діють тільки на турків, до туристів не чіпляються", - пише в Інстаграм-Сторіс користувач зі Стамбула, ресторатор Мухаммед.

І подібних публікацій - безліч. Особливе обурення місцевих викликав той факт, що на відміну від минулих локдаунів, їм не дозволено "збігати" в готелі. Раніше поважною причиною для пересування була бронь в готелі (багато бронювали просто щоб з'їздити до рідних і друзів в інший регіон, а потім бронь знімали). Тепер переміщатися між містами заборонено і з бронью.

Мер одного з курортних містечок, член правлячої партії, розповів, що не виключено введення обмежень для туристів, якщо обурення буде наростати. До речі, напередодні локдауна в великих містах панує ажіотаж - турки поспішають скупитися (торгові центри будуть закриті) і нагулятися на свіжому повітрі. Всюди черги, пробки, в парках ніде яблуку впасти. За прогнозами місцевих експертів, через "предлокдаунний" ажіотаж Туреччину може чекати новий сплеск захворюваності і звести нанівець карантин.

"Люди втомилися від нескінченних локдаунов. До цього в Туреччині діяла комендантська година у вихідні, і народ зціпивши зуби витримував цей міні-локдаун. А тут три тижні ізоляції, і це коли потепліло і багато збиралися вирватися на море і побачитися з рідними в Рамадан на довгі вихідні в середині травня. Плюс люди обурені через обвал ліри, шалене зростання цін. Ще й сварка з Америкою, після якої долар прогнозують мало не по 20 (зараз - більше 8). Тому кажуть, що в уряді обговорюють можливість дійсно повного локдауна, щоб турки не збунтувалися і щоб не втрачати рейтинги ", - розповіла киянка Оксана Уйсал, яка живе в Стамбулі.
Тим часом негласно в правоохоронних органах надійшло розпорядження більш пильно стежити за туристами - і штрафувати тих, хто гуляє без масок. "Обмежень для туристів немає, вони можуть гуляти за межами готелю. Але зобов'язані носити маски та дотримуватися дистанції", - заявили в турецькому МВС.
Джерело: Страна

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...