Місцеві вже давно скаржилися на польоти літаків над селом: Подробиці катастрофи на Франківщині, через яку загинули люди та згорів будинок

Раніше цей будинок уже горів

Загиблий 28 липня в авіакатастрофі на Івано-Франківщині відомий льотчик Ігор Табанюк вже не перший раз виконував небезпечні трюки прямо над житловими будинками, інформують Патріоти України.

Як розповіли жителі села Шепарівці, власники будинків біля аеропорту робили зауваження йому і просили не літати над їх дахами. Але льотчик до прохань людей не прислухався. "Літати в той день він почав уже близько 10 години ранку. Спочатку виконував трюки над річкою Прут. Бачила, що робить "бочку","мертву петлю". Потім перший раз пролетів дуже низько прямо над житловими будинками. Я ще обурилася, що знову літак носиться над нашими дахами. Потім дивлюся він робить свої трюки, літак вирівнявся, пролетів горизонтально, перекинувся і різко пішов вниз. Через пару секунд пролунав перший вибух, а через дві хвилини другий", – розповідає очевидець Людмила Непийвода.

За її словами, літак впав на задньому дворі будинку, між гаражем і стіною будівлі. В цей час сім'я – мати з двома дітьми молодшої школи, знаходилися в іншому кінці будинку. Тому встигли вискочити на вулицю. Пожежників довелося чекати пів години. За цей час вогонь перекинувся на дах і став горіти верхній поверх.

До слова, будинок, в який врізався спортивний літак, не так давно вже горів, правда тоді його підпалили. Власники тільки-но закінчили ремонт. На цей раз через катастрофу літака вибухом і вогнем пошкоджена частина фасаду будівлі та згорів дах.

Аеродром, з якого злітав літак, знаходиться неподалік від села в Коломиї. Уже кілька років ним керував загиблий Ігор Табанюк. Для туристів тут влаштовували польоти, показували фігури в повітрі, навчали льотній майстерності охочих.

Люди скаржилися на небезпечні польотиРазом з Табанюком загинули троє 20-річних хасидів, – двоє із США і один з Великобританії. Напередодні вони приїхали в Коломию, де знаходяться їхні святині. І вирішили заодно розважитися, вирушили на аеродром.

Джерело: Обозреватель

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

"Ми ще подивимося ці моменти": Шовковський висловився про розгромну поразку "Динамо" від "Лаціо" у стартовому турі Ліги Європи

четвер, 26 вересень 2024, 23:25

Головний тренер київського "Динамо" Олександр Шовковський прокоментував розгромну поразку від римського "Лаціо" в матчі першого туру основної стадії Ліги Європи сезону-2024/25, передають Патріоти України. Номінально домашній для "біло-синіх" поєдинок н...