Місцевих закликають не панікувати: У Кривому Розі вода в Інгульці стала червоною (фото)

У річці Інгулець у районі Кривого Рогу почервоніла вода. Раніше вона розлилася через те, що ЗС РФ вдарили ракетами по гідротехнічних об'єктах Дніпропетровщини. Незвичний "кривавий" колір води місцеві жителі помітили в п'ятницю, 16 вересня. Відповідні фотографії опублікував портал "Перший криворізький", передають Патріоти України.

Як видно зі знімків, інтенсивність зафарбовування води в різних місцях мінялася. Причиною може бути зміна русла річки та її течія по глиняному ґрунту. Журналісти додали, що шлюзи гідротехнічної споруди, по якій вдарили російські окупанти, засипали бутом, суглинком і щебенем.

Мер Кривого Рогу Олександр Вілкул пояснив почервоніння води у річці Інгулець речовиною під назвою гематит. Він запевняє, що жодних причин для паніки немає.

"Всі криворіжці знають, що такий колір дає складова залізної руди під назвою гематит. Тому в нашому місті можна побачити і червоних горобців, і червоних собак. А зараз – "червону воду". Тому що відсипання греблі ведеться, зокрема, і гематитом. Нічого страшного – через кілька днів після промивання вода буде звичайного кольору. Гематит – це неорганічна складова Fe2O3, оксид заліза. І жодних проблем не несе", – сказав Вілкул.

"Смерть режиму!" У Росії школярка отримала 3,5 року колонії за напис на гаражі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 4:15

У Росії десятикласницю з Чити засудили до 3,5 року колонії за напис на гаражі. Про це у четвер, 25 квітня, повідомив російський незалежний ТГ-канал Astra. . Військовий суд визнав винними відразу за кількома статтями 19-річного Олександра Сніжкова і 1...

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...