Містична Україна: ТОП-7 місць, від яких стає моторошно (фото, відео)

Україна багата не тільки краєвидами, від яких захоплює дух, але і моторошними місцями з тисячолітньою історією.

Такі локації містять нерозгадані таємниці, які слугують магнітом для всіх шукачів невідомого й незрозумілого. Журналісти зібрали підбірку наймістичніших туристичних напрямків в Україні, які навівають справжній жах, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

1. Мавринський майдан, Дніпровщина

З висоти пташиного польоту це місце на східній околиці села Межиріч схоже на гігантського павука, та в істориків досі немає єдиної думки про походження цього загадкового земляного утворення. Деякі припускають, що це язичницьке капище для проведення ритуалів, уфологи ж запевняють, що це посадкова база НЛО. Найдивніше – на цій території не ростуть дерева та ніколи не затримується вода, навіть після тривалих дощів.

Мавринський майдан може бути язичницьким капищем, а може й посадковою базою НЛО

2. Чорне озеро, Кіровоградчина

Офіційна назва цього озера – Берестувате, але саме народна назва – Чорне – повною мірою показує всі його загадкові особливості. Воно розташувалося посеред болота, покритого мохами та лишайниками, а час його виникнення сягає часів танення льоду після льодовикового періоду. Цікаво, що й досі неможливо точно встановити його глибину через шари торфу й опале листя. А легенда каже, що Чорне озеро має не одне дно, а декілька.

За легендою, Чорне озеро має не одне дно, а декілька

Воно розташовується на території ландшафтного заказника "Чорноліський", та купатися в ньому категорично заборонено.

3. Ставка Гітлера "Вервольф", Вінниччина

"Вервольф" фактично був зменшеною копією головної ставки Гітлера "Вольфшанце" у Східній Пруссії. Зовні ставка була вміло замаскована, та й зараз пересічним туристам доведеться її пошукати серед лісу. Деякі вчені стверджують, що поява "Вервольфа" (у перекладі з німецької "перевертня") саме на Вінниччині має містичні причини. Приміром, відомо, що фюрер керувався порадами кількасот магів та екстрасенсів з Інституту окультних наук Берліну. Вони обрали найпотужніше магічне місце, центр, навколо якого повинні були б об'єднатися розрізнені країни Європи.

Ставка Гітлера "Вервольф" є надзвичайно небезпечним місцем

Про неабияке магічне значення "Вервольфа" говорила і болгарська віщунка Ванга. Дослідники паранормального попереджають: вінницька ставка Гітлера є надзвичайно небезпечним місцем, бо випромінює смертельну ауру.

4. Лиса гора у Києві

На Лисій горі прямо посеред Києва (найближча станція метро – Видубичі) розташувався густий темний ліс, який є найменш відвідуваною лісопарковою зоною столиці. Обачні кияни бояться заходити сюди. І цьому є причини.

Тисячі років тому на Лисій горі був язичницький жертовник та капище

Так, тисячі років тому тут був язичницький жертовник та капище, який довго залишався святим навіть після насадження християнства у Київській Русі. Декілька століть тому тут страчували злочинців, а у часи Другої світової війни у підземеллях Лисої гори була танкова база, ще пізніше – ракетна частина, а з початку 1980-х гора має статус природного парку. Ті, хто тут гуляють, ледь не фізично відчувають на собі погляди десятків очей. Також подейкують, що на вершині гори можна зустрітися віч-на-віч з паранормальними явищами.

5. Пригоризонтна обсерваторія, Чернігівщина

Цю стародавню пригоризонтну обсерваторію за правом називають українським Стоунженджем. Вона є не тільки важливим пам'ятником архітектури, а й доказом існування розвинутої цивілізації на території сучасної України тисячі років тому. Праукраїнці таким чином досліджували Всесвіт без телескопів та інших наукових приладів.

Це місце називають українським Стоунженджем

Люди, що жили тут, спостерігали за сходом і заходом Сонця в дні зимового й літнього сонцестояння та дні рівнодення.

6. Кам’яна могила, Запорізька область

Неподалік від села Терпіння Мелітопольського району на площі понад 3 гектари розташовуються кам’яні схили, які є стародавніми могилами наших предків. На них є унікальні наскельні малюнки, датовані кам’яним віком, а деякі письменна належать до протошумерських часів.

Кам’яна могила розташовується неподалік від села Терпіння Мелітопольського району

На цій території були храми кімерійців, скіфів та сарматів, гунів, половців, печенігів та інших стародавніх народів, які населяли Південну Україну.

7. Домініканський собор у Львові

Домініканський собор, що височіє посеред Львова, також є містичним місцем, адже він славиться численними гостями з потойбіччя. Нічні охоронці собору звільнялися після першого ж чергування й лякали своїми розповідями місцевих жителів. Річ у тому, що рівно опівночі тут починають коїтися неймовірні речі: з полиць падають книги, у пустих приміщеннях чути голосний спів потойбічного хору та стук друкарської машинки із замурованої кімнати.

Домініканський собор у Львові славиться численними гостями з потойбіччя

Кажуть, що ці явища з’явилися декілька десятиліть тому, відтоді, як були виявлені та розчищені підземелля храмового комплексу.

Вчені заявили, що людська шкіра може вбирати хімікати з мікропластику

неділя, 28 квітень 2024, 9:59

Вогнестійкі домішки у складі мікропластику можуть поглинатися шкірою і потрапляти у кров. Про це повідомляє Medical News Today із посиланням на результатидослідження, яке опубліковане в журналі Environment International, передають Патріоти України. Нау...

Хто може отримати відстрочку в Україні з 1 травня - всі категорії

неділя, 28 квітень 2024, 9:48

За новими правилами відстрочку від мобілізації можуть отримати тільки певні категорії громадян, передають Патріоти України. Відстрочка від мобілізації 2024 по догляду за інвалідами та літніми людьми. Новий законопроєкт про мобілізацію набуде чинності 1...