Містичне видовище: В Іспанії через зниження рівня води в річці з'явилося село-примара (відео)

Рівень річки Ліма знизився і з’явилися контури затопленого іспанського села Асередо, яке опинилося під водою у 1992 році після закриття шлюзів. Про це пише видання The Daily Mail, передають Патріоти України.

Наприкінці 60-х років між Іспанією та Португалією було укладено договір про загальне використання води з річки Ліма для будівництва греблі. У межах угоди планувалося затопити чотири села, а місцеві жителі мали переселитися до інших місць.

Село на 30 років опинилося під водою, але коли вода йде, з'являються старі пасовища з кам'яними огорожами, дороги та стежки, старі машини й особисті речі мешканців. У селі колись мешкало майже 120 осіб.

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...