Мітингувальникам привезли біотуалети, поставили намет, де смажать ковбаски: Польський волонтер розповів шокуючі подробиці про страйк на кордоні

Учасники страйку перевізників на польському кордоні перешкоджають ввезенню гуманітарної допомоги та медикаментів для прифронтових шпиталів в Україні. Про це повідомляє LIGA.net з посиланням на коментар польського волонтера, голова об'єднання Pogoń Ruska Рафала Рошкевича, передають Патріоти України.

Зазначається, щоб завезти до України медичне обладнання для прифронтових госпіталів, йому довелось провести 40 годин в очікуванні можливості перетнути кордон в пункті пропуску Гребенне - Рава-Руська. "На прикордонному переході в Гребенному, перед польським шлагбаумом, на обох смугах дороги "ялинкою" розставлені вісім фур. Вони розташовані так, щоб між ними міг проїхати легковий автомобіль або автобус, але не вантажівка", - розказав Рошкєвич.

Біля страйкарів поставлено намет, де смажать сосиски. Поруч - біотуалети. Поліція весело балакає зі страйкарями, їсть ковбаски. Без жодних спроб навести лад. Тим часом черга з вантажівок, які хочуть потрапити з Польщі в Україну, тягнеться на понад 60 км - аж до Замостя.

"Щоб страйкарі пропустили машину через кордон, водіям потрібно іти з ними на переговори та пояснювати: везуть товар з категорій, які ті обіцяли пропускати. Наприклад, гуманітарку, розповів волонтер. Далі треба чекати, доки учасники блокади дозволять машині проїхати - пропускають по одній машині на кілька годин", - розповідає волонтер.

Наголошується, що навіть гуманітарна допомога не пропускається без проблем. Автомобіль волонтера, наповнений медичним обладнанням, пропустили лише після 40 годин вмовлянь.

"Не мало значення, що ми є поляками, що веземо допомогу, від якої залежать людські життя - такмед для армії під Бахмутом, медикаменти для прифронтових госпіталів. Ми залежали від примхи страйкарів. Після смерті другого українського водія, який чекав на оформлення, я запитую себе: скільки людей втратили здоров’я чи життя через те, що медична допомога та підтримка українській армії не надійшли вчасно?" - говорить волонтер.

Рошкевич також зауважив, що поки українські водії сидять у своїх TiRах, страйкарі приїжджають на кілька годин, відбувають зміну і повертаються додому. Він також нагадав, що політик Рафал Меклер, який є одним з лідерів страйку, також був одним із лідерів кампанії "Це - не наша війна", яка мала зменшити бажання поляків допомагати Україні.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...