Міжпланетні війни: Марсохід Perseverance по команді з Землі відкрив прицільний вогонь лазером

NASA виявило і обстріляло з лазера вельми незвичайний камінь на Марсі. Таким чином дослідники космічного агентства вирішили вивчити його склад і походження, повідомляють Патріоти України.

У момент, коли представники космічного агентства активно готувалися до першого польоту апарату Ingenuity Mars, вони виявили невеликий уламок розміром приблизно 15 сантиметрів. Оскільки ровер Perseverance озброєний потужною лазерною установкою, призначеною для збору даних про геологію Червоної планети, було вирішено зробити кілька пострілів по об'єкту. Результат поки вивчають фахівці, а вчені продовжують гадати про походження осколка.

На думку вчених, завдяки змінам в інтенсивності звукових ударів можна оцінити фізичну структуру мети. Також вдасться з'ясувати щільність і деякі інші характеристики. Дослідники припускають, що це може бути частина марсіанської скелі або метеорит, але однозначно поки сказати складно.

Стався епілептичний напад: На Закарпатті мобілізований помер дорогою до навчального центру

вівторок, 23 квітень 2024, 12:14

У Закарпатській області військовозобов'язаний помер дорогою до навчального центру через епілептичний напад. Про це повідомив Закарпатський ОТЦК та СП у Facebook, передають Патріоти України. «Висловлюємо співчуття родині та близьким. Сталась трагедія. П...

А ви це знали? Українцям розповіли, як довго потрібно зберігати паперові платіжки за електрику

вівторок, 23 квітень 2024, 11:22

Не виключено, що невдовзі українцям платіжки за комунальні послуги будуть надходити лише в електронному варіанті, передають Патріоти України. Те, що паперові документи потрібно зберігати протягом трьох років, у компанії YASNO назвали «міфом», відзначи...