"Мне перехотелось жить": Екс-в'язень "ДНР" поділився враженнями від мирного Києва

Станіслав Асєєв зізнався, що досі не може відчути зв'язок зі звичайним життям вільної людини.

Станіслав Асєєв. Фото: соцмережі.

Український журналіст Станіслав Асєєв, який повернувся на вільну територію з полону так званої «ДНР» в грудні минулого року, до сих пір не може відчути себе повністю звільненим, передають Патріоти України.

За його словами, він ніяк не може повернутися в мирне життя і повну свободу, зрозуміти, як живуть в цій реальності інші люди. Асєєв розповів в інтерв'ю, що в Києві йде своєю чергою зовсім інше життя, зв'язку з яким він не може відчути.

«Не так давно я зайшов в метро, там сиділа дівчина, яка в смартфоні перебирала картинки дитячих підгузників. І чесно кажучи, я сторопів, мені перехотілося жити... Тому, що я зрозумів, що той досвід, який ми принесли з полону, за великим рахунком нікому не потрібен. І це правильно», - розповів Асєєв.
Коли на наступній зупинці Асєєв побачив хлопця в камуфляжі, інші люди для нього перестали існувати. Йому здалося, що цей військовий - його єдиний зв'язок з містом. Нагадаємо, Асєєв, відомий також під псевдонімом Станіслав Васін, з червня 2017 перебував в полоні бойовиків «ДНР». Там його засудили до 15 років ув'язнення. Після повернення з полону Асєєв заявив, що головним його завданням найближчим часом буде робота зі звільнення інших полонених з підвалів бойовиків і вже передав списки в'язнів президенту Зеленському.

"Дістав з-під завалів трьох людей": У Дніпрі 14-літній підліток допомагав рятувати постраждалих після атаки РФ (фото)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:52

Місцеві журналісти також поспілкувались з юним рятувальником. Тимофій мешкає неподалік п'ятиповерхівки, в яку влучив ворожий снаряд. Він відразу прибіг на місце трагедії та почав допомагати рятувальникам. Юнак допомагав виводити постраждалих людей з ме...

Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...