"Мобіки" геть "не кондиційні"? У Росії почався "трупний голод" - західні санкції дали несподіваний ефект

Через санкції Росія зіткнулася з новою несподіваною проблемою – дефіцитом трупів для навчання медиків. Про це пише Телеграм-канал Baza, передають Патріоти України.

Відзначається, що студенти-медики зазвичай практикуються на "формалінових" трупах, яких в Росії більш-менш вистачає. Але практикуючим лікарям теж потрібно постійно проходити донавчання-освоювати нові методики і нову техніку. Для цього використовують так званих "кадаверів" – тіла в максимально "свіжому" стані.

Через особливості законодавства в Росії важко заповідати своє тіло науці і важко використовувати в наукових цілях "незатребувані тіла", тому "своїх" кадаверів країні не вистачало. До повномасштабного нападу на Україну дефіцит покривали за рахунок імпорту з США, але зараз ці поставки припинені.

За іронією, найбільш лояльні Росії країни не можуть стати постачальниками кадаверів через культурні обмеження - в Ірані або в тій же Індії подібне поводження з трупами заборонено релігією.

Щоб підвищувати свою кваліфікацію, російським лікарям тепер все частіше доводиться їздити в інші країни – Вірменію, Грузію, Туреччину і Азербайджан.

А ви це знали? Українцям розповіли, як довго потрібно зберігати паперові платіжки за електрику

вівторок, 23 квітень 2024, 11:22

Не виключено, що невдовзі українцям платіжки за комунальні послуги будуть надходити лише в електронному варіанті, передають Патріоти України. Те, що паперові документи потрібно зберігати протягом трьох років, у компанії YASNO назвали «міфом», відзначи...

Оце так: На Одещині прикордонник втік до Молдови у той час, коли його брат воює на фронті

вівторок, 23 квітень 2024, 10:27

На Одещині прикордонник під час патрулювання вирішив втекти до Молдови у той час, коли його брат боронить Україну на фронті. Про це повідомили у соцмережах, передають Патріоти України. Інцидент нібито трапився у селі Серпневе колишнього Тарутинського ...