Мобілізація безробітних: Зареєстрованих у центрах зайнятості українців відправляють на фронт

За офіційними даними, в Україні стрімко знижується рівень офіційного безробіття. Проте реальна картина виглядає інакше. Стало відомо, що дані безробітних чоловіків передають у військкомати, тому вони масово відмовляються реєструватись у центрах зайнятості, передають Патріоти України.

Кількість офіційно зареєстрованих безробітних в Україні становить лише 137,3 тисячі осіб. Такі дані офіційно надані станом на квітень 2023 року. У Мінекономіки пояснили, що серед українців багато безробітних, навички яких не відповідають вимогам ринку праці. Йдеться про структурне безробіття.

Багато безробітних не поспішають ставати на облік і набувати відповідного статусу, тому що працюють неофіційно. Народний депутат Ярослав Железяк повідомив, що наразі 72% зареєстрованих безробітних – жінки.

Мобілізація також вплинула на рівень безробіття. Деякі безробітні працевлаштувалися у Збройних Силах України. Багато хто не звертається до Центру зайнятості, тому що дані про незайнятих чоловіків передають територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки (військкоматам)

У "Порядку організації та ведення військового обліку" зазначено, що ТЦК мають право на доступ до даних військовозобов'язаних із Єдиної інформаційно-аналітичної системи центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції. Військові одержують відомості від Центру зайнятості, а потім вручають безробітним чоловікам повістки.

Нагадаємо, що безробітні можуть отримати допомогу, максимальний розмір якої становить 6700 грн. Мінімальна сума виплати – 1000 грн. Кошти нараховують впродовж 90 днів після реєстрації у Центрі зайнятості.

Ситуацію зі "зниженням" рівня безробіття прокоментував старший економіст CASE Ukraine Володимир Дубровський. "Зараз мало людей реєструються безробітними. Безробітних більше, але люди не реєструються, не бачать у цьому сенсу", – пояснив аналітик

На Україну насувається сильне похолодання, температура впаде до -3°, - синоптик

п’ятниця, 3 травень 2024, 6:38

В Україні очікується доволі сильне та тривале похолодання, передають Патріоти України з посиланням на синоптика Ігоря Кібальчича. "У першій декаді відбудеться відчутне похолодання, яке триватиме орієнтовно до середини місяця, після чого температура поч...

Велика п'ятниця Страсного тижня: Найсуворіший день Великого посту. Традиції, особливості, прикмети

п’ятниця, 3 травень 2024, 5:58

Велика п'ятниця - день розп'яття Спасителя. Страсна п'ятниця чи Велика п'ятниця - це найсуворіший і найскорботніший день великого посту. Це - день розп'яття Спасителя. Страсна п'ятниця - це остання п'ятниця Великого посту перед святом святої Пасхи. П'...