Мобілізація у розпалі: Адвокат пояснив, в яких випадках військовозобов'язаних будуть затримувати і доставляти до ТЦК

В Україні 18 травня вступив в силу новий закон про мобілізацію. Адвокат Роман Сімутін пояснив, в яких випадках військовозобов'язаних будуть затримувати і доставляти до ТЦК та СП. Про це він розповів на своєму Youtube-каналі.

Адвокат зауважив, що повноваження ТЦК та поліції частиною 6 ст. 22 закону України "Про мобілізацію" для всіх громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років покладається обов'язок мати при собі військово-обліковий документ та пред'являти його за вимогою уповноваженого представника ТЦК, поліцейського.

"Оскільки закон зобов'язує всіх громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років мати при собі військово-обліковий документ та пред'являти його за вимогою, то відсутність при собі або відмова пред'явити військово-обліковий документ буде порушенням вимог частини 6 статті 22 даного закону, що є наслідком притягнення цього громадянина до адміністративної відповідальності за частиною 2 статті 210-1 Кодексу про адмінправопорушення – порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію, вчинене в особливий період", - пояснив Роман Сімутін.

Затримання військовозобов’язаного поліцією

Якщо поліцейський виявить, що громадянину раніше вручалася повістка, але той не з'явився до ТЦК, або, наприклад, громадянин не пред'явив військово-обліковий документ, то поліцейський буде мати право затримати та доставити таку особу до ТЦК, де уповноважений представник, а саме начальник ТЦК, виносить постанову за статтею 210 або 210-1 Кодексу про адмінправопорушення.

Були знайомі з дитинства: Подружжя із Нідерландів зробило подвійну евтаназію - і померло в один день

понеділок, 1 липень 2024, 8:05

Подружжя із Нідерландів, яке прожило разом майже 50 років, добровільно завершило своє життя через подвійний акт евтаназії, передають Патріоти України. У Нідерландах такий спосіб смерті є легальним. Це можливо, якщо людина добровільно про неї просить, а...

Вдалося розгадати загадку нашої галактики, котра не давала спокою астрономам півстоліття

понеділок, 1 липень 2024, 6:50

Міжнародна група дослідників, за допомогою космічного корабля NASA Imaging X-ray Polarimetry Explorer (IXPE) змогла вирішити давню космічну головоломку, передають Патріоти України з посиланням на Space.com. Учені з'ясували, чому загадковий об'єкт Лебід...