Мобілізація в розпалі: Чи можуть вручити повістку до 25 років - відповідь юриста

Призовний вік в Україні знизили до 25 років. До досягнення цього віку громадянина не можуть мобілізувати.

"Військовозобов'язана особа з 18 до 25 років зобов'язана стати на військовий облік за місцем проживання або перебування", - заявила адвокатка Катерина Аніщенко.

При цьому вона зазначила, що для громадян молодше 25 років військово-обліковим документом є приписне, а не військовий квиток.

За її словами, повістку до 25 років може отримати офіцер запасу, а цивільна особа може лише оновити військово-облікові дані. Юрист вказала, що якщо відбувається процес мобілізації, то це підстава для оскарження дій ТЦК.

Аніщенко нагадала, що строк оскарження наказу про мобілізацію - один місяць, але процес мобілізації не зупиняється.

Водночас юрист підкреслила, що вручити повістку можуть до 25 років, якщо людина сама захотіла мобілізуватися.

На території Малої Азії знайшли незвичайне поховання гладіатора (фото)

субота, 5 жовтень 2024, 22:40

У Туреччині археологи зробили незвичайне відкриття всередині багатовікової базиліки. Вони розкопали поховання, наповнене людськими кістками, яке, можливо, колись належало римському воїну. Цей стародавній саркофаг, якому, як вважають, близько 1 800 рокі...

"Круто, молодці": Відомий український боксер допомагає другу Кадирова (фото)

субота, 5 жовтень 2024, 22:02

Відомий український боксер Єгор Великовський допомагає росіянину Артуру Бетербієву готуватися до бою за титул абсолютного чемпіона світу у напівважкій вазі з іншим представником РФ Дмитром Біволом. Про це сам Великовський розповів на своїй сторінці в I...