Мобілізація в розпалі: У Міноборони пояснили, чи є потреба у зниженні призовного віку в Україні

У Міністерстві оборони України підтвердили, що темпи мобілізації зросли. Станом на зараз гострої необхідності у зниженні мобілізаційного віку немає. Про це в інтерв’ю українським ЗМІ розповів речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін. За його словами, теперішні показники мобілізації значно відрізняються від тих, які були наприкінці зими або на початку весни, передають Патріоти України.

"Зараз темпи мобілізації зросли. Ми маємо показники, які суттєво відрізняються від тих, які були наприкінці зими або на початку весни. Головне, щоб цей темп не було втрачено і щоб дійсно відбувалося системне поповнення. 4,6 млн військовозобов'язаних оновили свої дані. Це вже свідчить про те, що є база, з якою можна працювати", – сказав він.

Лазуткін додав, що зараз мотивація змінилася. На початку війни рішення були більш емоційними, тепер люди підходять до цього питання більш зважено, обираючи підрозділ, бригаду або посаду.

"Люди зважують, усвідомлено шукають підрозділ, бригаду, посаду і в такий спосіб визначають свою долю. Для кожної людини це рішення дуже непросте. Треба з величезною повагою ставитися до людей, які зараз ідуть до війська, обирають військовий шлях", – наголосив він.

Нині кількість тих, хто оновив свої військово-облікові дані, значно перевищує потреби війська. Тому гострої необхідності у зниженні мобілізаційного віку поки немає.

"Але ситуація на війні залежить від багатьох чинників і це може змінюватися. Наразі ми не бачимо такої необхідності", – додав представник МОУ.

Це прорив! Вчені знайшли секретні "чорні двері", через які віруси грипу проникають у клітини

п’ятниця, 26 липень 2024, 22:15

Вчені виявили невідомий досі шлях, яким віруси грипу можуть проникати в організм людини. Ці секретні "чорні двері" пропускають інфекційних агентів в людські клітини, передають Патріоти України. За словами науковців, віруси грипу, які здатні використову...

Сказали, що потрібно "поїхати на розмову": Військовий приїхав у відпустку на Закарпаття, але його затримали і відвезли до ТЦК

п’ятниця, 26 липень 2024, 22:00

На Закарпатті прикордонники затримали на понад 7 годин військового ЗСУ, який разом із дружиною приїхав у гори у відпустку. Про цей випадок розповіла українська журналістка, дружина захисника Олеся Котубей-Геруцька на своїй сторінці у Instagram, передаю...