Мобілізація в Україні буде йти по-новому: У Верховній Раді хочуть дозволити комунальникам вручати повістки

В Україні планують змінити порядок проведення загальної мобілізації і відповідний законопроєкт під номером 9566 вже був зареєстрований у Верховній Раді України, передають Патріоти України.

На думку авторів, проєкт про внесення змін до Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" щодо розширення можливостей мобілізувати громадян у військові підрозділи, а також для виконання робіт, які мають оборонний характер, що забезпечують функціонування національної економіки в умовах воєнного стану, повинен буде врегулювати питання з тими, хто не готовий воювати з різних причин, серед яких і релігійні. Це потрібно буде вказувати в заяві, яку надсилають до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК і СП).

Ініціатором виступив Мазурашу Георгій Георгійович.

Серед головних змін можна відзначити такі:

  • комунальники та власники будинків можуть отримати право на вручення повістки військовозобов'язаним громадянам. Це буде закріплено на законодавчому рівні;
  • також комунальники та власники будинків зможуть збирати інформацію про потенційних військовозобов'язаних громадян і сприяти після цього їхньому візиту до ТЦК та СП.

"Спроби примусом і погрозами мобілізувати громадян на військову службу негативно позначається на економіці, призводить до непотрібного соціального напруження, а також створює приємне для ворогів враження, нібито в Україні бракує сміливих патріотів, готових захищати Батьківщину зі зброєю в рукахʼ", — ідеться в пояснювальній записці до законопроєкту.

Крім того, ті громадяни, які з тих чи інших причин не можуть або не хочуть вирушати на передову, можуть бути залучені до робіт "оборонного характеру". Тобто, забезпечувати функціонування економіки України в умовах війни.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Особлива "схема": На Тернопільщині чиновниця міськради брала хабарі сертифікатами відомого парфумерного магазину

субота, 27 липень 2024, 22:15

Чиновниця з Кременця отримувала хабарі у вигляді сертифікатів мережі косметики та парфумерії Brocard та на відпочинок у готелі. Депутатка міської ради спільно із заступником голови Кременця, старостою однієї з громад та директора комунального підприємс...