Мобілізація в Україні: Чи можуть надіслати електронну повістку та заблокувати банківську карту

Україна вже впродовж майже двох років перебуває в стані повномасштабної війни, з введеним воєнним станом і загальною мобілізацією. Нещодавно з'явилися обговорення про можливість використання електронних повісток і блокування банківських карт для тих, хто ухиляється. Ці питання прокоментував адвокат Андрій Межирицький в інтерв'ю ТСН, передають Патріоти України.

Електронні повістки

В Україні вже сформовано Єдиний електронний реєстр призовників, військовозобов'язаних і резервістів, відомий як "Оберіг". Цей реєстр має значно спростити відстеження та облік призовників та їхніх рухів країною.

Андрій Межирицький наголосив, що запровадження електронних повісток потребуватиме змін у законодавстві про мобілізацію та військову службу, аналогічно до судових повісток. У законі про судові повістки прописано, що людину сповіщають про виклик до суду в електронному вигляді, і це вважається врученим документом. У випадку з повісткою в ТЦК, врученою вважається така, в якій призовник розписався.

Блокування банківських карт

Щодо блокування банківських рахунків тих, хто ухиляється, адвокат зазначив, що це можливо, якщо законодавчо встановлять процедуру електронних викликів. У разі, якщо людина не відреагує на виклик і не з'явиться, їй загрожує адміністративна відповідальність, аналогічна випадку, коли людина ігнорує паперову повістку. Порушників можуть оштрафувати, і інформація про них передається до виконавчої служби.

Колишній абсолютний чемпіон Леннокс Льюїс прокоментував перемогу Усика

неділя, 19 травень 2024, 23:55

Колишній абсолютний чемпіон Леннокс Льюїс привітав Олександра Усика з перемогою над Тайсоном Ф’юрі. Відповідний текст він написав у соцмережі Х, передають Патріоти України. «Сьогодні ввечері ми стали свідками приголомшливого бою і твору історії. Я ради...

Оце так: Відому тенісистку звинувачують у крадіжці меблів і килимів з орендованої вілли

неділя, 19 травень 2024, 23:01

Колишню італійську тенісистку Камілу Джорджі, яка завершила кар'єру в травні цього року, звинувачують у крадіжці меблів і килимів з орендованої вілли у Флоренції. Про це повідомляє Corriere della Sera, передають Патріоти України. За інформацією видання...