Мобілізація в Україні: Що не можна робити працівникам ТЦК при врученні повістки


У ТЦК розповіли про правила вручення повістки працівниками та нагадали, що їм категорично заборонено робити. Про це розповів речник Полтавського обласного ТЦК та СП Роман Істомін в інтерв'ю "Телеграфу", передають Патріоти України.

Він зазначає, що працівник має право вручати повістку на вулиці, утім, не можна застосовувати силу до військовозобов'язаного. Запрошення до військкомату також дійсне лише у разі вручення особисто.

Що не можна робити працівникам ТЦК при врученні повістки:

  • Передавати повістку через родичів та знайомих
  • Застосування сили чи утримування людини
  • Забирати документи, телефон, заходити на приватну територію без поліції і підстави.

За його словами, наразі немає планів змінювати принцип видачі повісток."Перш за все, якщо повістки надсилати через "Дію", то всі громадяни мають мати смартфон – що далеко не так. Також можна видалити повідомлення або застосунок", - пояснив експерт. Він зазначив, що для того аби запровадити е-повістки, треба спочатку внести зміни до законодавства.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...