Мобілізація в Україні: В яких випадках чоловіків з "білим квитком" призивають до армії

Військовий стан та мобілізацію в Україні продовжили до 20 травня. У ЗСУ призивають навіть чоловіків з так званим "білим квитком" - обмежено придатних до служби. Йдеться про українців проблемами зі здоров'ям, передають Патріоти України.

Українці масово отримують повістки, незважаючи на проблеми зі здоров'ям. Їх викликають у військкомати навіть за наявності "білого квитка". Стало відомо, у яких випадках він не перешкоджає мобілізації.

Що означає "білий квиток"

Видача "білого квитка" означає категорію придатності чоловіка до служби та мобілізації залежно від виду та ступеня захворюваності. Список хвороб визначається Військово-лікарською комісією (ВЛК). Передбачені категорії обмеженості до служби:

  • непридатний до військової служби за винятком з військового обліку;
  • непридатний до військової служби у мирний час, обмежено придатний у час;
  • обмежено придатний до військової служби.

Кого мобілізують із "білим квитком"

Українців із другої та третьої категорії можуть призвати до армії у період військового стану. Звільнення від призову передбачено лише для осіб із першої категорії.

Якщо служити у ЗСУ відправляють обмежено придатних чоловіків, враховують особливості стану їхнього здоров'я. ВЛК визначає види служби та роботи відповідно до захворювання, віку та спеціальності призовника.

Підрозділи, до яких направляють чоловіків з "білим квитком" визначено у Положенні про військово-лікарську експертизу до ЗСУ. Обмежено придатні до військової служби українці можуть служити в:

  • військових комісаріатах, установах, організаціях;
  • частинах (підрозділах) забезпечення;
  • навчальних закладах.

Їх не повинні відправляти на службу до:

  • морської піхоти;
  • плавскладу;
  • високомобільних десантних військах;
  • спецспорудах

Вагітній жінці світить в'язниця через... критику томатного пюре в соцмережі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 13:30

Жінка може потрапити до в'язниці після того, як написала критичний відгук про банку томатного пюре. Про це пише Daily Star, передають Патріоти України. Виробник Erisco Foods заявив, що 39-річна Чіома Околі завдала шкоди репутації їхнього бренду, коли н...

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...