Мобілізація змінила ринок праці в Україні: Демографка розповіла, як тепер виглядає ідеальний кандидат

Директорка Інституту демографії та соціальних досліджень Національної академії наук України Елла

Лібанова повідомила, що роботодавці в Україні зацікавлені у чоловіках, старших за 60 років, та жінках. Під час інтерв'ю Spiegel вона зазначила, що повномасштабне російське вторгнення негативно вплинуло на економіку, а мобілізація змінила ринок праці, передають Патріоти України.

«З погляду роботодавця, ідеальний працівник сьогодні – це той, кому вже виповнилося 60 років і тому його не можна призвати в армію», – зазначила Лібанова, додаючи, що нестача робочих рук була помітна ще до війни. Тепер же Мінекономіки попереджає, що державі потрібні 4,5 мільйона працівників.

Демограф також розповіла, що за перші два тижні повномасштабної війни Україну залишили 1,5 млн громадян. Зараз же сплесків міграції немає ні в той, ні в інший бік.


"Чим більше ми будемо мати планів дій...": У ЗСУ виступили за підготовку жінок до оборони

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 23:40

Хоча жінки в Україні на сьогодні не підлягають обов'язковому призову на військову службу, їх варто підготувати до оборони. Таку думку висловив голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко, передають Патріоти України. "Чи потрібно це буде ...

Може стати "дефіцитом"? Українців попередили про можливу нестачу одного з найдоступніших фруктів

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 22:55

Українцям може не вистачити яблук – далися взнаки несприятливі погодні умови та високий попит на цей фрукт у харчовій промисловості. Тому вітчизняних яблук у супермаркетах може бути значно менше, аніж зазвичай, що впливає на ціну цього продукту. Про це...